terbaek!

Tuesday, July 26, 2011

new addiction;


malam ni nak bercerita dengan anda pasal my new addiction: face mask.

korang pakai face mask tak? i dah start pakai mask since 2009 kalau tak silap. tak lah lewat sangat kan. time tu baru 20 tahun. tapi tak konsisten. kadang pakai, kadang tak. tengok stok la, haha. selalu dapat face mask free SK II punya. serious i tell u mask SK II memang power gila. lepas pakai mask tu lembut and rasa gebu pipi. alhamdulillah muka tak lah bermasalah sangat. cuma kadang-kadang kulit kering, especially area pipi. so ambil lah keputusan untuk pakai mask. face mask recommended used 2-3 times a week.

dengan bantuan encik google, here are the benefit of using face mask.


Then, type of face mask.
1. cream mask
2. exfoliating mask
3. peel-off mask
4. homemade mask


so here, i'll share with you pasal this new addiction.

memandangkan i still a student, so tak mampu la kan nak beli mask SK II consistently. so now, i buat survey which face mask yang rasa best. so far i beli face mask kat watson and guardian.

i dah try 2 face mask. yang i beli from guardian, Green Tea Face Mask and Lavender Face Mask.

Lavender Face Mask from guardian, RM 5.90

ini from guardian. dah pakai baru ingat nak snap gambar. so far i rasa yang ni better dari Green Tea Face Mask. Lavender Face Mask ni membantu merehatkan dan menenangkan kulit. yang bestnya ada pati minyak lavender. i pakai mask ni malam sabtu, so hasilnya pada hari Ahad. result best gila, kulit rasa lembut.


Tomato Juicy Mask Sheet from baviphat, RM5.90

ini i baru beli from junior i. diorang ada buka booth sempena Minggu Kesenian Islam. brand ni from Korea. semalam baru try and hasilnya boleh tahan, not bad. tapi i still suka yang Lavender from guardian tu. Face mask ni for moisture & bright.

Montagne jeunesse, moisturising with cocoa & shea butter

yang ni pula cream mask. bought from guardian too. yang ni belum try lagi. nanti dah try i share the result. :)


Camellia Japonica Hydrating Mask

bought from watson. packaging comel sangat. tak try lagi so tak tau result lagi. maybe Jumaat malam i'll try this. face mask ni for hydrating. i lebih banyak cari face mask for hydrating or moisturising.

Cellina Bridal Brightening Mask, only at watson

haaa, yang ni ada tulis kat belakang pek, best recommended to use before wedding or important function. agak-agak simpan dalam 5 tahun lagi boleh tak? nak pakai before wedding nanti, HAHAHA. face mask ni ada pure rose water and soluble collagen which brighten and hydrate your skin. i suka bab bab hydrate nih.

so now tiga ni yang i tak pakai lagi. nanti i dah pakai, we'll share the result.

for you all yang tak pernah try face mask lagi, try la. highly recommended for you all.

till then, take care guys. :)




1 comment:

suraya hani said...

tomoko, ko mesti try nose pore cleaning sheet white heal pharm. kotak dia warna peach2.

sangat2 b'kesan! abis t'cabut ni white heads kat hidung. bahagiaaa. (: