terbaek!

Wednesday, December 23, 2009

hidup mesti ceria;

yeah2~ hidup mesti ceria bah! saya telahpun berjaya menjejakkan kaki ke pulai ini. yah, Pulau Labuan yang terchenta. ngeh3. (gembira) actually sudah beberapa hari saya di sini. tiday is the 7th dah sudah. last night, kitorang ada birthday party. our lil KJ birthday! so, family2 terdekat datang ke rumah and celebrate together. we had a great time last nigh. and that was fun. then, i realize that i had a lot of 'boy' here. anak-anak buah n kazen-kazen kebanyakan semuanya lelaki.

and now, sekejap lagi nak jalan-jalan ronda-ronda Labuan. my dad nak bawa kitorang pergi Muzium Marin Labuan. i dah pernah pergi pun. but, maybe it will be different when we go with family kan?

so, till then. will be right back after the commercial break! (ade ke iklan nak taja aku ni? hahahaha~lol.)

Friday, December 18, 2009

pagi yang gelap, kini sudah terang;

wow, macam pernah dengar kan tajuk entri ini?

pada awalnya, plan hari ini ialah membelah-belah (kata ganti diri pertama untuk membeli-belah). tapi, hari ini hanyalah membelah. haha. aku tak ikut my parents pergi beli barang-barang tuk berkelah kat beach esok. so, i'm babysitting lil KJ =) here, at my Pak Long's house. sekarang ni, lil KJ tengah tidur. my sis BB join akak bisnes kat pasar. heh, sebenarnya beliau ada motif tersendiri kenapa ingin sangat nak ke pasar. when she come back nanti, i'll ask her what had happpen. haha.

and actually, cuaca sekarang kat Labuan ni sangat panas. and i just taken my shower. (panas gilak!) sekarang ni pun tgh blogging betul-betul di bawah kipas siling. panas ok. and sekejap lagi akan ke dapur preparing for lunch. memandangkan aku saja anak dara comel yang ada di dalam rumah, meaning that i will help la kat dapur. =p

aku dah terhidu bau lada kering yang Mak Long rebus. till then. salam maal hijrah~ =)

Wednesday, December 16, 2009

balik kampung;


OK. mari mendengar cerita saya.

esok, aku and my family akan balik ke LABUAN. (yang x pernah sampai labuan, sila google 'labuan'.) This is my mum punya kampung.. ikut perkiraan, kitorang balik Labuan at least once a year. tapi klu jalan solo-solo (i mean, myself) tiap kali cuti aku balik taw. hahaha. hahaha.

OK. kenapa balik kampung itu best? yes, i will tell u. dengan detail, ok. passanger dalam Avanza tu ada 8 orang. (eh, boleh ke 8?) . the driver is my dad. then my mum akan jadi pembantu driver. passanger-passanger lain akan jadi mata-mata. for what? utk tgk kiri, kanan, dan belakang kalau nak memotong or reverse. haha. berguna kan passanger seperti kami. bukan setakat duduk, tidur, makan dan nyanyi sahaja dalam Avanza itu. =p

OK. mari ke babak seterusnya. tukang karut ini biasanya akan duduk di sebelah kiri. kerjanya ialah memerhati kereta yang lalu lalang dan melihat pemandangan. journey ke Terminal Feri Menumbok tu agak best. so banyak yang boleh diperhatikan. ngeh3.



passanger yang seterusnya. Cik Azielah, bershawl purple. sila rujuk gambar di atas.

beliau biasanya akan duduk di tengah antara aku dan cik Bibi. mungkin esok cik Azielah ini akan duduk melayan encik KJ yang berumur 2 tahun =p. hobi beliau ialah TIDUR sepanjang perjalanan. bangun, tidur, bangun dan tidur semula. hee.

passanger seterusnya; Cik Bibi (bertudung coklat, di dalam gambar).

beliau akan duduk di belakang my dad. menjadi mata-mata di sebelah kanan. oleh yang demikian, beliau akan mudah memerhatikan kereta yang lalu lalang by cermin sisi. ngeh3~ beliau ialah tukang karyt yang akag aktif sepanjang perjalanan. jika tiada suara beliau berkumandang, beliau sebenarnya telah berjuang di dalam mimpinya. =)

next is little KJ. sila tengok gambar di bawah.


budak kecil ini agak hebat kerana boleh menyelit di mana-mana sahaja. mengikut kesukaan hatinya sendiri. segala kemahuan haruslah dipenuhi untuk mengelakkan tangisan. budak kecil ini kadang kala best, kadang kala agak menyakitkan hati. tetapi, best lebih banyak berbanding menyakitkan hati. dengan adanya budak kecil ini, aku sempat lah belajar sikit-sikit cara nak mengasuh budak kecil. tak lama lagi, nak masuk 2 tahun dah umur KJ ni.

OK. Kita beralih ke rakyat yang seterusnya. Encik Firdaus. next year is Form 3.


heh. Kapten Hebat. Gambar telah diedit oleh tukang karut ini. yang ini pula akan duduk di bahagian belakang with Ehsan. ini pun kerjanya tidur dan makan di dalam kereta. mungkin juga akan duduk bertiga dengan DeeDee. ketiga-tiga passanger yang duduk di bahagian belakang ini melakukan aktiviti yang sama sepanjang perjalanan.

ini ialah Ehsan. gambar 2008. hee~ beliau jarang mendapat perhatian lensa kamera saya.


dan ini DeeDee. (insyaallah dia akan join esok)


semoga perjalanan esok berjalan lancar. dan selamat tiba ke kampung halaman. doakan! Labuan, kami dataaaaaaaang! =p

Sunday, December 13, 2009

jom bergembira!

entri ini tidak ada kaitan dengan tajuk post. sumpah!

aktiviti ketika mandi pada hari ini ialah mencuci rambut. saya telah mencuba pelbagai produk, tetapi hasilnya tidak memuaskan hati. lepas je baca blog Hanis Zalikha, saya pun turut mengambil risiko untuk mencuci rambut menggunakan shampoo hotel. hahaha. rasanya tadi tu saya guna shampoo Hotel Grand Paragon. hee, kita lihat hasilnya nanti!

Banyak info yang saya dapat dari blog Hanis Zalikha tu. kalau free, baca je la blog die. =)



determine;


If you think that you need to make some changes, do it. Don't wait for permission.

Saturday, December 12, 2009

new;

yes. my blog template is new. i just change it after a long time. i don't know what force me to do this. maybe i just think that i have enough time to do all this. this idea had across my mind long time ago. 'i want to change my blog template'. but then, nothing happen. and tonight, i make it real.

it don't think it looks cute or whatever, i just simply like this. so, its a new features for my blog. new for life? hmm, no. i will never change. i just be myself.

till the. will write soon. take care.

Thursday, December 10, 2009

mahu;

sekarang ini saya ada banyak keinginan yang melebihi kemampuan.

tidak perlu untuk di-list-kan, cukup saya sahaja yang tahu.

saya akan berusaha sehingga saya berjaya mendapatkannya.

berusaha!

Wednesday, December 9, 2009

sihat;

sunyi tanpa berita. aku kurang sihat. dan hanya beberapa makhluk tuhan yang sunyi tanpa aku. oh, watever! dan aku kini telah sihat.

tengahari tadi keluar pergi bayar bil-bil dan lepak di KFC. well, even tak shopping banyak pun, i had a great time with family hari ini.

sekarang pun dah petang, badan dah rasa penat. oh, bendera linesman ku belum siap!

Friday, November 27, 2009

help;

hire me~

rasanya macam maw iklankan diri supaya boleh dapat kerja.

ok, saya rasa agak bosan pada cuti ini. di rumah. bosan la. saya rasa saya perlukan kerja part time. huh, di kedai lama sudah full. so i have to get another job kali ini. try sumting new la orang kata.

plan for the tour pun on December. around 20th december la. tp still not confirm lagi. ya lah, anything can happen kan? kot-kot lah tidak jadi tour tu, bukankan saya telah mengsia-siakan cuti saya yang mampu memberikan pulangan wang ringgit sekiranya bekerja?

betul kan? hah, don't geleng-geleng.

saat itu telah aku sia-siakan;

huh, rasanya dah lama aku tidak post apa-apa entri. line broadband kat rumah pun macam haram, boleh blah. wireless pun ada problem. panasnya ati!

dan malam ini, aku telah qada berjalan-jalan ke blog orang. ni pun online di rumah lecturer, my dad punya kawan. thanx god.

terlepas jugak rasa rindu aku untuk buka blogger.com ni.

tak tahu nak post apa, tapi hati tetap mau blogging.

selamat hari raya aidiladha. sekian, terima kasih.

Monday, November 23, 2009

anugerah terindah yang pernah kumiliki;

cuti itu indah kan? kengkadang indah, but sometimes it's not. tapi lebih banyak indah daripada tak indah. kenapa? hmm, masing-masing ada jawapannya.

best-best duduk di rumah, kadangkala hati tiba-tiba merasa rindu pada suasana di kampus. maktab kent tu lah! hee, bestnya dapat lepak di bilik sendiri. golek-golek atas katil sambil msg dengan en.cikku, duduk bertenggek atas kerusi sambil gugel-gugel kat tenet. hahaha. pastu gelak-gelak ngan rumetku yang tersayang. hee, chut apa khabarmu di tawau ya? harapa kau sihat dan gumbira selalu.

telahpun berhaya aku harungi ijazah tahun pertama di kent. berbaloi kan? *berbaloi-baloi!(sungguh aku sumpah tak faham pada iklan ni). usia muda 20 ni aku dh lepas ijazah tahun pertama. memang hidup tidak seperti yang kita jangkakan. kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan. aku sangar percaya pada ini.

mengimbau kembali memori-memori 2009, banyak sangat benda yang aku pelajari. pedih, sakit, manis semua tu bila dikombainkan akan jadi satu simpulan memori indah. bak kata lagu sheila on 7, anugerah terindah yang pernah ku miliki.

entri bakal menjadi panjang lebar bila aku bercerita tentang semua ini. mungkin pada entri lain akan aku janjikan memori-memori indah aku sepanjang 2009. hee. sungguh tak sabar rasanya.

sambil menghirup teh c dan bread with jem ni, aku rasa lagi best untuk aku menikmati breakfast moment ini selama mungkin. so, till then. semoga ketemu lagi!

nota kaki:sejak bila berbaloi tu boleh jadi kata ganda? musykil, sampai aku tanya kat mak aku pun mak aku tak ada jawapannya.

Thursday, November 19, 2009

yang tak terungkapkan;



hening pada malam ini memaksa aku untuk merasakan semua rasa. entah. aku sendiri tidak mampu mengenal pasti sindrom apa yang melanda aku sekarang. aku sering merasakan perasaan yang membuatkan 'not in mood'. omaigod, kenapakah? doa saja mampu aku panjatkan. moga saat-saat seperti ini Kau pegang erat aku agar tidak sesat di haluan yang penuh persimpangan.

Aku memang tidak segagah Siti Hajar dan bukan semulia Siti Khadijah mahupun Siti Aishah. Kau kuatkan lah hatiku. bukan untuk mendamba kasih seperti mereka, cuma berilah aku petunjuk untuk semua ini. sungguh. andai dia untukku, kuatkanlah hati-hati kami. jika memang dia bukan untukku, rapuhkan saja semuanya agar aku tidak jauh terjerat pada cinta dan angan ini. Allahuakbar.

Wednesday, November 18, 2009

telah ku akhiri pengkisahan cerita jiwa itu;

kasih bertaut, bibir tidak lekang menyebut nama-Mu.
telah ku curahkan segala kudrat semampu ku pada kepingan itu tadi.
Moga saja harapan ku yang seperti harapanmu akan makbul.
selamat saja ke atas semuanya.

nota kaki:Exam dah abis lerr~~ yeeeeha! holiday!!

Saturday, November 14, 2009

worries;

selamat pagi!!

awal pagi tadi my mum just called me. My mum sekarang sedang kursus (i'm not sure what type of kursus she went for) at my High School, SMK Keningau II. heh, yup my old skool. she told me that my grandma is not well. Doctor ask her to go for an operation. but operation is not good for all people like her. yes, she is old already. but she is a strong women. i think she is about 80 or between that.

operation? yup, it's really bad. to talk about the 'bius', argh. the drugs actually left a harm to our body. my buddy told me because she is a doctor. so, my mum just told my grandma to keep taking a medicine. i'm so worries about my grandma. i just feel like i want to visit her at Labuan, now. damn hell, i can't.

so, i am getting to make a phone call to her sooner. worries.

notakaki:sedang mencari mood untuk belajar. Encik saya belum bangun lagi.

masa is time;

nah kan.. suda saya cakap tadiiiiiiiiiii lagi. sampai sekarang ni, satu apa pun tiada yang berfaedah saya buat. 5 jam sudah duduk depan laptop. gugel itu, ini. habis suma blog orang saya baca. antam kau!! hahaha. dan sekarang ialah masa untuk bergolek-golek. Selamat malam. saya janji, besok saya belajar bersungguh-sungguh.

Thursday, November 12, 2009

killer;

saya masih menatap kamu. kudrat saya masih gagah untuk mengharungi malam ini. untuk hari esok, untuk aku, juga untuk kamu.

someone called it 'killer paper'. seperti ada kebenarannya di situ.

Exploring Materials. 2.30pm-5.00.

saya akan bertarung. sekuat hati.

Wednesday, November 11, 2009

kamu;

hujan.

bukanlah selebat mana.

suka?

bukanlah sehebat mana.

benci?

sungguh tiada di dalam jiwa.

sayang?

pada siapa kalau bukan kamu.

kamu?

iya, kamu.

(apakah tujuan sebenar entri ini? tp honestly sekarang memang hujan. dan hujan ini seperti mahu membunuh mud belajar ku yang berapi-api)

this is what we call life;

Some people think when the party ends, the night is over. But i found that, once the music starts and the light comes out, the real trouble will begin.

cracking the gap;

i just feel this right now.

*hugs*

i'm sorry. my bad.

i keep it because i am ready to let go;

raikan apa yang kita ada. berdua. ya, kau dan aku.

sementara masih ada.

suatu masa yang tak terduga oleh kita nanti, bayangan resah itu pasti akan tiba.

aku benci pada itu semua.

aku benci pada pengakhiran. kau juga sama kan?

tapi, akankah berakhir pada sesuatu yang tiada mulanya?

ini silap siapa sebenarnya? merasakan sesuatu yang seperti itu? ini?

"Pasti akan ada hari-hari yang saya akan teringatkan tentang kamu. Apa yang sedang kamu lakukan ketika itu? Makan apakah kamu hari itu? Minum apakah kamu? Masihkah kamu mendengar lagu-lagu atau membaca tulisan-tulisan saya? Atau, gembirakah kamu?"-dipetik dari blog seseorang. (lupa amek link die)

aku sedia untuk merasakan semua ini.

if you leave me tonight, I wake up alone. Kemudian, saya akan teruskan hidup seperti biasa. aku janji.

Tuesday, November 10, 2009

kerana sesuatu itu;

pertarungan akan bermula esok!

gempur tanpa senjata, yang pastinya!

kerana dia, kamu.

kamu.

kamu.

Murid dan Alam Belajar. Dewan Hone. 8.30 - 11.00 am.

cukup informasinya?

selamat malam.

Monday, November 9, 2009

live life to the fullest;

i am strong little girl.

yeah, im strong.

and you ain't heavy.

come on, dude!

Disappointments come and go but life still moves on.

yesterday is the past.

something new is waiting for us tomorrow.

build up your life again, today.

Sunday, November 8, 2009

Tahajjud cinta;

sedang kau dekat bukan di mata,
sentuhku erat di pinggir jiwa.

biarkan luluh cinta tercurah.

i'm sick. again;

i do love you. and i hate her.

Saturday, November 7, 2009

saya rasa ini sekarang;

saya tidak suka kamu. agak kasar untuk saya gunakan perkataan 'benci'. sebab bukan kamu ada buat salah pun dengan saya.

tapi kamu memang butat hati saya panas.

panas.

panas.

ya, memang kamu tidak kacau hidup saya, tapi kamu menggugat kedudukan saya.

dan saya rasa tercabar.

tercabar.

entah, maafkan saya.

saya rasa saya berjuang untuk sesuatu yang tidak wujud.

TIDAK WUJUD.

mungkin hati saya yang mewujudkan sesuatu itu.

maafkan saya. saya sakit hati.

mentag diri sendiri;

A) 5 things I’ve learned so far in life
belajar jaga diri sendiri
belajar jaga family n orang-orang di sekitar dengan baik
belajar drive! =p
belajar shopping sesuka hati
belajar untuk belajar. (skema kan?)

B) 5 things I’ve just discovered this year
milo itu agak best dminum!
D-max best!
ada boifren best kan?
rumet kita adalah berbeza dari kita. so, tolerate!
stdy utk degree is worth in this age. =p

C) 5 things that make me happy
jogging
laughing
shopping
reading
kacau orang pun best!

E) 5 things I want
I want boifren!
i want Mitsubishi Lancer Evo 7
nak grad cepat
nak kahwin (^_^)"
mau duit yang banyak

F) 5 names I want to tag
anda yang dilanda kebosanan
anda si kaki tangan blog
anda yang rasa2 macam rajin
anda yang tak tahu nak post entri apa
anda yang rasa dirinya comel.(ni konfem nak tag diri sendiri nih)

silalah tag kan diri anda sendiri!

mengapakah saya merasa begini?

situasi:3 hari sebelum exam.
mood:rajin. boleh malas dengan tiba-tiba tanpa perintah siapa-siapa.

paper MAB akan menanti pada jam 8.30am, 10 Nov ini. revision siri 1 telah pun berakhir pada hari rabu lalu. agak rasa berpuas hati. tetapi kemusykilan timbul untuk subjek EM yang akan menanti pada 12 Nov pula. huh, revision siri 1 belum berakhir. setengah pun belum juga. rasa malas itu kadangkala menyesakkan sebab tiba-tiba hadir tanpa diundang. dan saya tidak suka akan semua ini.

tidak suka bila saya malas.

tidak suka bila saya malas.

saya mesti rajin. rajin. rajin.

tolong, rajin kan diri anda, Norsimah Atiqah.

Friday, November 6, 2009

rindu; bahagian 2

"Hajat nak cari yang sama sehati; barulah molek makan sepinggan"

Bahasa Melayu kita indah, bukan?

tenang rasanya bila baca kalimah ini.

=)

here, again;

setelah lama merasakan kesihatan tubuh badan, akhirnya Rabu lalu saya demam. not really worst, but the temperature is over than biasa. i knoe this, sakit itu bukan sebagai seksaan, tetapi sebagai peringatan (one of my guy's blog). yes, i am totally demam, but my physically does'nt show it.

i still can laugh a lot, lari-lari manja along the path of my hostel, and one more things that sound funny is ' ko makin manja la moko'. hahaha, Kak Zita told me that yesterday. hahaha, manja? ok, not bad~ =)

so now, i just came back from my class. kemas-kemas kelas yang telah terbiar selama seminggu. lama tidak kumpul ramai-ramai ngang klasmate. biarpun tadi just a little tima, it was worth juga la. we have a great time together. after that, semua bertempiaran balik bilik masing-masing. study. n me, study ka juga?

hehehe, ya i will study later. i've finished my MAB and now i'm doing revision fot Exploring Materials. the bad things is i stilll starving for soalan spot EM. siapa-siapa yang ada, share it to me. it will be nice to share kan? Sharing is caring. ya ka?

the best things in life is sharing. who said it? i think u know it. =) till, then, take care darls~

Thursday, November 5, 2009

please know this;

saat-saat kedinginan seperti ini, getar rindu aku semakin jauh berkelana mencari kamu.

to be honest, i miss u The Boy. =(

Tuesday, November 3, 2009

Gosh!

saya rasa sia-sia. sebenarnya tadi saya baru siap taip entri yang bertajuk madah berhelah. entah macamana bole silap tekan, hilang pula tu entri. cek di draft pun x dpt dikesan. agak panjang sudah tu saya taip. (merasa hampa beberapa minit)

hampa.hampa.hampa.

kau bawa lah aku pergi;

banyak entri pada hari ini kan? mungkin agak aktif neuron-neuron aku menghasilkan cas-casnya. aku baru balik dari bilik member. aku mendapat cinta baru dari dia. aku rasa la.

ft.island, baru saja aku menonton klip video sebentar tadi. kagum dan rasa terhibur!
hehehe, aku merasakan seolah-olah cintaku beralih arah. dari Super Junior ke ft.island. agak lama Super Junior meninggalkan aku tanpa sebarang madah cinta yang mampu menguatkan tarikan magnet kepada mereka.

apa pun terjadi, aku tetap akan mengekalkan getar-getar jiwa yang berkelana untuk kamu, Dong Hae, Super Junior. walaupun ft.island menggugat rasa cintaku beberapa minit tadi, aku masih cinta kamu, Super Junior. yakin.

(sedang menggoogle ft island dan Super Junior. seperti gagal mendapatkannya)

aku terpaksa membaca ayat ini berulang kali.'oops, line appear to be broken'.
banyak lah kau punya broken! huh!

saat hati merasa itu dan ini;

heh, kesah-kesah sampingan dimulakan lagi.

as usual, saya dan kenter'z yang lain akan menjadi penyumbang kepada kemeriahan petang di padang kent ini. tapi, sejak akhir-akhir ini, i mean time-time dekat exam, makin meriah pula padang kent dari biasa. a little weird la for me. sebab, sebelum ini tidak lah semeriah ini.

merasakan sesak yang teramat di sudut-sudut padang, saya dan beberapa KENTER'Z yang lain bersetuju untuk jog luar dari kampus. yeah, kami follow track merentas desa, seh! hehehe, alangkah girangnya hati dapat jogging dengan perasaan rela seperti ini.

banyak adegan-adegan yang membuatkan adrenalin kami membuak-buak. tapi, semua itu harus dinafikan oleh fizikal kami yang comel ini. anjing menyalak! hahahaha, siapa yang tidak takut kan? panik? dalam hati la, buat-buat wajah comel dan tidak takut ditunjukkan ke arah hanjeng-hanjeng tersebut. hehehe, padahal lutut begegar seh!

akhirnya, kami berjaya menemui jalan pulang ke kent. larian boleh la kira mantap. sebab sudah lama tidak melarikan diri sejauh ini. hehehe. berita menggembirakan, ada ahli baru yang bakal join larian esok. i think it will be mo re fun. cheers!

lawak ka?

heh, tiba-tiba teringat pada kesah ini.

tarikh:tidak dapat diingat kembali.
tempat:Bazzar ramadhan Asia City
Masa:dekat-dekat pukul 6.
tujuan:saya rasa kau pun tahu kenapa.

di satu lorong yang agak sesak dengan manusia. saya, rumet, dan bf nya singgah di satu gerai menjual kek. dengan wajah yakin comel, saya bertanya kepada jejaka itu.

saya:buat sendiri ka kek ni?

dia:iya kak.(ok, dia panggil aku kakak. punya cumil wajahku ini)

saya:dari mana?

(dia diam sekejap. mungkin sedang menyusun. tapi sy rela menunggu sebab wajahnya agak baik di sisi undang-undang negara. dan dengan yakinnya dia bersuara..)

dia:dari tadi.

(agak terkejut dengan jawapan, tapi mengekalkan kecumilan di wajah agar tidak kelihatan panas dengan jawapannya)

saya: tadi? lamanya sudah tu. ndak jadi beli la.

(terus berlalu dengan perasaan geram di hati)

adakah dia telah membuat lawak pada saat perut saya lapar mengintai juadah untuk berbuka? muka dia agak ok, tapi jawapannya adalah unexpected. gagagaga~ geram.

aku ada sesuatu untuk dikatakan pasal perasaan;

okeh, akan memulakan cerita.

perasaan? siapa dapat takrif apa itu perasaan? dan siapa yg memilikinya?
ok, saya juga ada perasaan. dan perasaan itu adalah jelas terhadap lelaki tersebut. masalahnya ialah, lelaki tersebut tidak ada apa-apa hubungan sekalipun dengan anda. means, both of u got a same feeling towards each other but you have not a declaration. kira skandal la mungkin. ok, got what i mean?

ok, situasi telah berlaku seperti ini. lelaki itu jauh. sangat jauh dari anda. dan anda percaya pada dia. percaya, ok! tapi anda tidak pasti sama ada lelaki itu juga percaya pada anda. kemudian, anda tidak pasti sama ada lelaki itu ada awek atau tidak. (berdasarkan sisatan, memang tiada). then, anda dapat tahu yang ada ura-ura mengaitkan lelaki itu dengan perempuan lain. perempuan itu adalah di ruang lingkup yang sama dengan anda. so? haruskah anda cemburu? tapi mengapa? siapa anda untuk cemburu? siapa suru berskandal kan? rasa la.

heh, mengapakah penuh perasaan ni? ok. seterusnya. adakah anda akan terus dengan keadaan seperti sekarang. dan adakah anda tidak terseksa dengan keadaan seperti ini? rindu pada dia? haruskah? mengapa? saya rasa, mungkin anda sudah jatuh hati pada dia. tapi kenapa anda tidak declare? ok. berdasarkan siasatan, lokasi dan jarak anda dengan dia adalah halangan utama. so, apakah kesudahan yang harus kepada cerita yang agak tragis ini?

saya perlu pendapat. perlu.

cobaan;

kadangkala aku pernah terfikir untuk mengepost entri-entri yang make sense kepada orang ramai di sekeliling aku. sebab, menurut pendapat mazhab aku sendiri, aku lebih banyak mengepos entri-entri yang make sense kepada diri sendiri sahaja. so, terdetik di hati kecilku ini untuk memulakan entri-entri yang memberi kesan kepada warga hidupan sekalian. tapi mungkin itu semua perlukan kesediaan dan waktu untuk berfikir. ahahaha, mungkin saja suatu hari nanti kan?

sekarang ini aku ada komitmen yang penting. exam is around the corner. si, sedang berpura2 menyibukkan diri dengan membuat revision bersama rumet di dalam bilik. hehehe, boleh dikatakan bahawa kehidupan sebelum pepeiksaan kadangkala lebih meyakinkan. sebab most of the time dispentkan di kerusi dan meja di dalam bilik. bersebelahan dengan encik laptopku yang wallpapernya tertera gambar seorang lelaki. lelaki? jeng, jeng, jeng..

ya, gud luck untuk semua. usaha!

mungkin kadangkala aku perlu mengarut dan mencarut untuk mengeluarkan idea-idea seperti ini. mungkin pada lain masa. dan anda ingin tahu apa yang sedang aku fikirkan sejak sebulan lalu. aku mau part-time job pada cuti semester ini. sangat mahu!

aku tidak sabar paper terakhir pada 18hb ini berakhir! sungguh!

Sunday, November 1, 2009

sama;

aku hidup bukan untuk dipersiakan dan mempersiakan jua. kamu juga kan?

saya pun sama;

ya, kamu kadang kala tidak tahu yang sayA juga minat pada benda yang sama. yang kamu minat. tapi saya malas untuk sebar-sebarkan pada orang yang saya pun gila-gila minaT sama itu. jadi baik saya diam. kadangkala bila dengar kamu cerita itu ini pasal benda tu, tengok saya yang duduk di sebelah pun tidak. macam tidak wujud. kamon la beb, i know about THat more than you la! bukan mo riak atau apa, tapi apa la maksud tu kalau suda begitu? please la, ok. apa pun, itu hak kamu la mo dapat atau tidak. tapi sometimes u all are so annoying to me. menyampah aku!

Saturday, October 31, 2009

aku bukan aku;

perhitungan yang bagaimana lagi?
sepasang mata kita tidak sama.

Friday, October 30, 2009

saya rasa ini;

belajar konon ni. study. pastu rest jap, men tangram. tangram cenderahati dari tamu matematik dan sains hari tu. hahaha~

boring belajar dengan tiba-tiba. heh, abang yang telah lama tidak menghubungiku sedang berkata-kata di talian. sekarang ini. hehe. layan kol jap~~~ =p

akan meneruskan lagi perjuangan untuk study.

Thursday, October 29, 2009

pernah;

pernahkah terfikirkan oleh mu untuk mengakhirkan saja semua yang indah-indah ini?

aku pernah.

mungkin aku sudah sedia untuk suatu pengakhiran yang menyeksakan.

walau bayangmu jauh dari aku, rindu aku selalu tepat untuk kamu.

Wednesday, October 28, 2009

beri;

segala rasa mencurah dalam jiwa. tiada ayat jiwang untuk dipuitiskan, cuma rasa gelisah menerpa di segenap ruangan jiwa. beri aku masa. untuk aku. untuk kamu.untuk kita. untuk semua.

beri aku kekuatan untuk menempuh segala perasaan ini. semoga saja bisa kau bekalkan aku dengan kekuatan itu. sungguh.

perit jiwa ini hanya aku rasakan. andai saja bisa kau rasakan, kau pasti akan gagah seperti ku. kerana aku gagah untuk semua ini. semua.

hidup;

sunshine;

teruslah bersinar.

moonlight;

terulah setia menemani si pungguk.

dear friends;

keep the constant wave among us.

baby sayang;

rindu selalu untuk kamu.

Sunday, October 25, 2009

ini bukan dusta;

sudah lama aku tidak berblogging semata2 untuk bercerita tentang kehidupan. entri2 sebelum ini pun semuanya berbaurkan perasaan. kadang2 kepadatan jadual kerja (kerja?) itu yang mebuatkan aku kadang kala sukar untuk bercerita-ceritu.

sudah lepas episod kesibukan part#1 pada khamis dan jumaat minggu lepas. sibuk untuk pameran Literasi Bahasa Melayu. tidur malam pun tidak menentu. tapi, nampak sangat usaha berbaloi. hehe~



kelmarin dan hari ini, kesibukan part#2 mengambil tempat sepanjang hari. nasib baik lah tidak sesibuk pameran LBM. ada sedikit waktu yang dapat dimanfaatkan untuk merehatkan badan. dapat lah juga melelapkan mata bersama yang tersayang biarpun realitinya dia jauh dari jasad ini. =(

berakhirlah hari esok dengan khabar yang gembira. bakal melakar sejarah. bersama.

i want to wake up next to you;

how i wish you know what i really feel right now.
i love you.

Friday, October 16, 2009

sesuatu itu;

aku merasakan sesuatu yang amat menyeksa segala rasa yang kugenggam. sesukar mana bagi si bisu untuk berbicara, aku lah jua si bisu itu.

izinkan aku untuk pendam semuanya.

Monday, October 5, 2009

because;

i know love isn't forever and nothing ever lasts but maybe things would be different and outcomes would be possible because all that ... was the PAST.

gossip;

when face with the answer in future, the question we truly hate is the one we fear we are already know the answer too.

GG, ep3.

Wednesday, September 30, 2009

perasaan;

ya, cik ini kembali lagi memblogging dengan bahasa sesuka hatinya! (clap3x)

ok, hari ini cik akan berbicara tentang masalah dan hidup di bumi Tuaran ini. anda faham? maksudnya, IPGM Kent! kalau tidak silap cik, ada 7 weeks lagi tinggal before sem ini berakhir. maksud tersiratnya ialah kerja-kerja kursus semuanya haruslah dihantar dan belajar sebab tidak lama lagi exam. duhh! malas betul mo memikirkan ini smeua. tapi ini lah lumrah hidup di Kent ni. sob3x.

hmm, and now is kelas Literasi Bahasa. BM la tuh. I dont really like this subject pada semester ini. i think i now why. heh~ banyak faktor yang menjadi punca kepada kejadian ini.

banyak cakaap or tulis pun tiada guna kalau tangan tidak gerak kan? apa pun, kerja perlu juga siap. so, minggu ini akna bermula lah episod kurang tidur sepertimana yang berlaku di setiap semester. stress juga akan mengambil tempat dan ruang di segenap penjuru kehidupan.

so, i thing i'm gonna dot here. will be back soon. till then, take care. =p

Tuesday, September 29, 2009

alone;

fill in the blank.

i need answer!

anyone?

pleeeeeeeeeeeeeeease!

i have space for him, but who?

entah;

aku pun tak sure apa maksud sebenar entri ini. dah lah keje betimbun, ada hati lak nak post entri kat blog. gian sangat, huh ambik kau!

keje tak siap lagi,

tapi mesej lebey2,

siap nak manja2 lg,

tapi takpe la,

mesej tu je la peneman aku yang setia, yang tak pernah memungkiri aku.

tapi siapa-siapa pun antara 'mereka' akan memungkiri janji.

jangan risau, aku berani buat, aku berani tanggung la.

harus kuat =p.

nang mek gni. nk molah cmner =)

danger+yakin+amazing.

Monday, September 28, 2009

siapa saja bisa;

aku siapa untuk cemburu pada kau?
aku sepatutnya tidak kisah kalau kau ada 'someone other half'.
aku siapa untuk risaukan diri kau?
kau jaga diri kau, biar gf kau pun tolong jaga kau.
kan? i should not care.



aku tersuka kau. rasanya~

Friday, September 25, 2009

pleading;

i can't wait for you anymore, baby!

i want you!

packing;

baru selesai packing barang2 tuk bawa balik Kent. heh, a lot la juga. and now, kepala ini sedang ligat memikirkan tentang coursework yang sedang menanti kepulanganku di Kent. duhh~ banyak ya geng! maksudnya, harus berusaha!

ok, packing sudah selesai. so sekarang maw g jahit manik di baju dulu. till then, tata. =p

quote;

who are you to judge the life i live? i know i'm not perfect - and i don't live to be.
but before you start pointing fingers, make sure your hands are CLEAN!

Thursday, September 24, 2009

eidulfitri;

lama x update blog ni.
nikmati moment2 indah di bawah untuk santapan anda~ =





Raya best, panjang betul kalau mau diceritakan.. Till then, take care =)

i'm taken;


i dunno who's him. i'm learning to know him, i mean his world..
i need strength, bless me~

Saturday, September 19, 2009

sayang;

aku di sini, engkau sana, sayu, jauh terpisah. air mata dan senyuman, antara mimpi dan harapan. entah kerana sayangku, ataupun kerana sabarku, aku menunggu. yang terlalu menyayangi, dan akhirnya terkorban diri. semoga tiba hari, tersinar ruang hati..

sure;

we had a sweet conversation last nigh, at first. but when i started to ask about the relationship, it turns to a feeling that really disappointed me. yes, hurt.
distance; i can't change you. i realize, we are so far away. so far.
but, the distance keep my heart stay with you. u tell me that u are afraid to handle the relationship because we are so far away. i'm asking you, is the distance are the big problem in relationship? certain person say yes, and the others say no. but, i proceed it. i have to.

and now, for sure. you are not mine. never~
as long as we never met, so that you will never be mine. never~

Tuesday, September 15, 2009

bukan untuk curang;

entri kali ini menggunakan bahasa sesuka-suki aku sendiri. (jari menari-nari di atas papan kekunci untuk menaipkan aksara yang bakal mengandung makna)

tempat: bilik sendiri
mood : agak yakin, merasa cool sendiri2~


aku dan semua orang maklum bahawa hidup kita ini terlalu banyak yang bakal dirindui dan bakal dibenci. aku yakin, hidup ini telah banyak mengajar aku untuk mendayung kolekku ke haluan yang benar. kadangkala aku terpesong, namun tarikan graviti bumi telah memutarkan semula kedudukan kolekku untuk kekal di haluan yang sepatutnya. saat ini aku merasakan bahawa hati aku dalam keadaan tenang, gembira seadanya. bagai bunga-bunga bermekaran di taman yang indah. kasih sayang dari insan-insan di sekeliling aku telah menjadikan aku ciptaan seperti ini. ya, memang aku seperti ini. kau harus tahu dan kau harus fikir ya. ini permainan tidak boleh diduga.(macam kenal ayat ni, lirik lagu kan?) aku ialah pemilik 'girly stuff' seadanya. (kategori alat solek, ya. tapi kalau kategori pakaian, blum bleh diisytiharkan lagi).

aku berdiri atas dua kaki yang menyokong berat badanku, 53kg(so far). kaki ini lah yang membolehkan aku untuk ke sana ke mari dengan riang gembiranya, menurut sahaja kemahuan jiwa mudaku. ya, aku bukanlah ugly or beauty creature, cukuplah aku sekadar sebaik-baik kejadian. aku tidak perlu kata pujian yang mana mungkin segelintir individu mengidamkan. cukup lah untuk membolehkan hari-hari yang aku lalui menjadi sesuatu yang bermakna. (sedang menyedari bahawa entri kali ini agak panjang).

kebahagiaan yang aku idamkan nampaknya seakan-akan kumiliki. (dan, ku milik mu! o yeah~ <- iklan) aku tidak berminat untuk memuja-muja insan yang aku kagumi dan sayangi mahupun aku cintai. aku hanya perlu rasa yang menerawang di antara hati aku dan hatinya berpadu, utuh. aku hanya perlukan itu. cukup itu.

saat ini, aku sunyi.sepi.sendiri. ritma lagu sekalipun tidak kedengaran di penjuru empat dinding ini. aku lebih gemar keadaan begini. membolehkan otakku mudah mencipta ayat yang mungkin membawa magis pada insan lain. mungkin. kejadian semalam aku ulangi lagi dengan yakinnya, untuk menghirup 3 paket nescafe 3in1 regular 20g (3x20g=60g) di dalam bancuhan air 300ml. sesuatu yang biasa untuk aku pada *keadaan-keadaan genting seperti ini. oleh yang demikian, efek-efek yang seharusnya akan mulai menguasai aku. seperti semalam. (sehinggakan dengan percuma mendapat amaran dari encik aku). bersedia, badan mulai memberi *respon pada bancuhan malam ini!

(rujuk penulis untuk memahami maksud *)

Sunday, September 13, 2009

i am;

i am, a daughter, a sister, a grand-daughter, a niece, a cousin, a friend. i am a partner, a student, a lady and a grown woman. i am confident and scared, terrified and excited. i am loving and caring, thoughtful and hopeful. i am sick and tired. i am shy and friendly. i am broken and whole. i am misunderstood, misguided and mislead. i am determined, but a little scared in the inside. i pray to god and cry my tears. i smile on the outside while i'm dying on the inside. i walk in fire and i believe in passion. i am everything and nothing all at once.

Wednesday, September 9, 2009

love;

<3 Love seems to be the greatest thing in my life. once it broke, i have to repair it. and i need you help to make me strong while repairing it. there's a part that need to modify, improve, add, remove and polish. bless me~

Thursday, September 3, 2009

dan kertas kuning itu masih di situ;

semalam merupakan hari terakhir aku menerima kertas kuning. dan, rasanya kertas kuning di dalam failku semakin bertambah.kerja semakin bertambah dan masa semakin berkurangan. ya, saat-saat terakhir seperti ini kadang kala membuatkan konsentrasiku hilang, lari sejauhnya dari aku. saat-saat begini hati-hati kami sudah berada pada suasana perayaan. [saya tahu anda faham akan apa maksud perayaan itu =)]

teringat kepada kata-kata rumet aku. dalam versi bahasa inggeris; 'so many works, and so little time.' betul sangat. sekarang ni pun entah kenapa tiba-tiba mau post entri. mungkin rasa tertekan untuk tengok warna kuning yang merata-rata di sana sini. jadi, post entri akan memutihkan mata ini dengan background putih pada blog cincau bandungku ini. heh~

apa pun adanya, kertas kuning itu perlu dihapus segera. caranya? siapkan secepat mungkin. perlu pengorbanan sepertimana yang selalu aku lakukan pada semester-semester lalu. kalau mahu 'good grades', perlu la usaha yang kategori 'good' juga kan? Usaha!

Monday, August 31, 2009

grasp for a breath;

salam 1 Malaysia, salam Kemerdekaan.

Selamat Hari Merdeka ke 52, Malaysia!

mungkin kita selalu alpa akan hal ini.
5 inilah yang 'membina' kita hidup di sini, di tanah ini-Malaysia.

Kepercayaan Kepada Tuhan
Kesetiaan Kepada Raja dan Negara
Keluhuran Perlembagaan
Kedaulatan Undang-Undang
Kesopanan dan Kesusilaan

Daulat Tuanku!

Sunday, August 30, 2009

home sweet home;

gudbye home sweet home.

i'll leave u and all inside, tomorrow.

Do take care everybody.

i'll be back on *16 Sept 2009.

*Subject to change

Saturday, August 29, 2009

BEE;

i'm afraid of losing you, BEE.
please stay with me.

Friday, August 28, 2009

hari ini;

heh~
malam ini saya akan berbicara dengan bahasa melayu yang agak rusak~
ini adalah kerana saya telah dipengaruhi oleh encik norfarahain (merangkap adik saya, kawan saya, BFF saya, jiran saya dan geng saya) melalui blog beliau.
heh~(lagi sekali)
ada bunyi-bunyi seperti bahasa yang rusak ka?
heh~ (lagi sekali)
hari ini merupakan hari bermalas-malasan. saya bangun agak lewat pada pagi tadi selepas bangun sahur. tidak payah la saya kemukakan jam berapa saya bangun (memalukan).ya ya, agak malu untuk memberitahu.
lepas tu menjadi rajin dengan tiba-tiba. membuat asaimen MAB. kerajinan tersebut berakhir selepas berjaya menambah DUA muka surat sahaja! teruknya manusia ini. terus bernafas di tengahari sambil melayari internet. selepas penat surfing, lebih kurang jam dua lebih, akhirnya saya akur pada panggilan pulau. eh, salaaaah. panggilan katil. dan selepas bermanja-manja melalui sistem khidmat pesanan ringkas dengan BEE saya, saya terus berpindah ke alam mimpi.
tidur kali ini pun agak lewat bangunnya, jam 5 lebih baru la kembali ke alam nyata. dan BEE saya memahami saya. he let me sleep for a few hours. heh~~

after berbuka puasa with family, macam biasa la lepak-lepak dpn tv. ready to terawih.
baalim terawih trus lepak with siblings. kici, deedee, KJ, farah and me. bb is not home. dan saya merasa amaze apabila melihat ada sebuah gitar di atas katil adik saya.
saya tidak menyangka dia boleh bermain gitar! oh, sampai begitu sekali peningkatan yang berlaku selama ketiadaan saya di rumah.

akhirnya, saya kembali melayari internet seperti malam-malam sebelumnya. bapa saya sedang melayari youtube. heh~ (lagi..) beliau sedang melihat video-video entiti. adoy~ saya kurang berminat so saya keep surfing to FB and blogging.

dan titik akan menemui kita sebentar lagi. agak rusak ka bahasa saya malam ini. pada pendapat saya, tidaklah serusak bahasa dalam blog encik farah. tidak mengapa, saya akan menggiatkan usaha untuk berbahasa seperti beliau.

Wednesday, August 26, 2009

bila rasaku ini rasamu;

aku rindu kamu~

tapi kamu jauh dari aku.

jauh di mata, dekat di hati. kan?

Tuesday, August 25, 2009

asking;

what we have. shadows can't deny.

Monday, August 24, 2009

when the going gets tough, the tough gets going;

ampunkan aku.

Saturday, August 22, 2009

kita;

ya, aku terlalu kerdil untuk semua ini.

apakah aku masih ada peluang untuk merasakan nikmat cinta ini dari kamu?

aku jadi sayu bila memikirkan keadaan diri ini.

yang tiada pernah berani untuk mengucapkan rasa, malah seringkali yakin untuk

menidakkan rasa yang menyeksa jiwa, hati aku.

biar hati kita tentukan rasa, dan kita hanya perlu akur. ya, kita.

Friday, August 21, 2009

home;

miss me?

or i miss u?

i'll be there, tomorrow.

don't worry, i'll be fine here.

Wednesday, August 19, 2009

miss him;









Dearest KJ, Kak Ngah is missing u very-very much! Hug~

Tuesday, August 18, 2009

sedang merasa;

aku sedang merasa ketidakpuashatian terhadap satu individu. ya, aku tahu. aku ialah x-gf dia dan kau juga pada saat itu adalah girlfriend dia. im sorry for that sebab i dont know about your relation. i already told and explain to you clearly about my past relation with HIM. so kenapa sekarang kau seolah-olah put the blame on me? i dumb him la! so i will never take him back. and as what i'd explain to you, we dont have anny relation lagi la! so juz keep him safe with you. i'll never take him back from you! what i shit if i take him back.

so now, jangan pula mau kata seolah-olah aku mau take him from you. aku tak akan jadi gf dia la if i know yang dia dah ada kau. so please, don't give a shit to me!

Monday, August 17, 2009

LOST;

aku sedang mengalami suatu perasaan yang tidak dapat aku tafsirkan sejak sejam tadi.
i felt like 'LOST'.
Selalu sudah jadi macam ni, even time lecture.
terpaksa suruh tati tepuk-tepuk belakang aku.
sometimes aku rasa macam kaki bukan lagi berpijak pada lantai kelas.
rasa macam sedang terbang melayang.
i don't know why..
mau cakap ada boifren, tiada pun.
skandal, mungkin..
argh!

i did so;

Doing my SBE at SK Likas.
First day was good.
but mentally like not prepared enough.
tomorrow will be the 2nd day.
and i will be there at afternoon session.
Come on moon and sun, let's rise and fall quickly!
i miss u, home!
mum, dad, little KJ, BB, Kici, Daus, Ehsan, Aunty, Farah, and DeeDee!

Tuesday, August 11, 2009

perlu;

aku hanya perlu kau saat ini.

aku perlu TIDUR!

supaya aku tidak banyak merapu lagi di blog ini.

selamat malam, umat!

banyak vs ramai;

aku banyak post di kala ini kan?

dan kerjamu hanya baca, baca dan baca.

itu pun kalau ada yang baca dan ambil peduli.

entah, fikiran aku beraksi ligat saat ini.

banyak soal-soal hati dan perasaan yaang lalu lalang tanpa beri tanda di minda aku.

dan aku terus menekan papan-papan bernombor ini supaya semua itu terukir.

di mana? di sini lah tempatnya..

aku serabut, mataku hampir katup.

tapi cas-cas elektrik di setiap penghujung neuron-neuron ini masih aktif.

aku celaru, bingung, sehinggakan tidak mampu untuk menafsir secara total.

apa sudah jadi dengan aku?

tapi, siapa peduli?

rasa;

suatu saat ini, rasa ini akan berakhir.

baik atau buruk, terserah.

sebab aku tahu, who cares, right?

aku saja yang 'care' dengan semua ini.

makhluk-makhluk yang terlibat dengan sengaja atau tak tersengajakan tak akan pernah ambil peduli..

sebab ini hal hati dan perasaan aku.

jadi, sila ambil peduli apa yang TELAH, SEDANG, dan BAKAL berlaku kepada aku.

akhir nanti, kita bakal tahu, siapa menang dan siapa kalah.

aku mahu kemenangan itu!

Monday, August 10, 2009

wire-less

rasa macam mau sepak ja ni gelombang wireless ni..

damn fool!

hell;

give me OUT from here!

i hate to STUCK here, with you!

i don't need love, i just need scandal.

yes, SCANDAL!

bring me to that, *sshole!

Sunday, August 9, 2009

tea and phone;

i just finish blowing my deary W302 using Flo's hair dryer.

with a blink of eye, my deary was trying to swim inside my tea in a cup!

what the hell was happening?

and the bad thing is, after a day from the 'incident', i just dry it now!

isn't it too late?

that is why sometimes my phone screen suddenly appeared with a note 'incompletely charged'. what the hell, bitch?

Saturday, August 8, 2009

cry;

Crying is uniquely human. we cry with emotion. so perhaps emotional tears rid the body of stress hormones-which may explain why we feel better after e good cry. whether shed in distress or joy, tears must be primitive emotional response because they are very hard to fake.

let's cry~for a reason.

rasa~

suatu rasa yang rasanya baik aku ungkapkan seperti ini : mati~rasa.
kita sudah jauh berbeza. sangat. terlalu. amat.
haluan kita sudah tidak sama. kau atau aku. hidup kita terasing.
aku pernah kata 'rasa itu lah yang buat kita mati-rasa'
betul. aku telah mulai merasakan kematian rasa itu, sehingga saat ini.
pernah aku terdetik untuk menyesal, tapi apalah erti hidup untuk dikorbankan semata-mata untuk kau? yang tidak pernah terdetik kenapa terus seperti ini.
kau layak untuk mengerti, tapi kenapa kau tidak pernah mengerti?
kita bukan lagi sekadar 'main tarik tali' macam lagu elyana. tapi perahu kita sudah terlajak jauh. sangat jauh. sudah terlalu perit rasa yang aku tanggung untuk semua ini.
entah, aku kah yang bersalah kerana terlalu mudah untuk memaafkan. dan biarkan bayangku sendiri terseksa atas kelemahan aku? beri aku jawapan, jangan sampai bayang aku bergerak ke kiri sedangkan aku masih terpacak berdiri!

people;

there are kinds of people.
Those who make things happens,
those who watch what happens
and,
those who wonder what happens.

Friday, August 7, 2009

gambar;

ya.. setelah berjaya diedit..

terbitlah gambar-gambar bukti eksperimen petang tadi.

practical 1: Fuel

tapi, dengar-dengar tiada hasil juga.

tidak berjaya.

tapi tidak mengapa, next time kita cuba lagi.

hehehe, im ready to go to the field!

eksperimen;

cik ini sedang melaporkan secara langsung dari tempat kejadian, makmal kimia Kent. makmal ini baru hanis direnovate. so, ada best sket la condition makmak ni skg. all Science sweeties sedang menjadi pekerja petronas, right now, here. sebab we are doing practical 1:Fuel. bau adalah amat tidak menyenangkan. pahlawan-pahlawan perkasa kami seramai 7 orang akan meneruskan perjuangan kami at 1.30pm until 3.30pm.

tiada gambar yg dapat dijadikan bahan bukti pada saat ini. so, i will upload it on my facebook, maybe this night. Mr. Tan is observing us right now. and he just say 'we must have sense of responsiblities'. hehehehe..

and now, 12 ladies are left in this lab. Ms. V already left, she's going somewhere.. (ada urusan). yup, kamilah yang akan terus menghidu bau-bauan ini..

till then, akan melaporkan lagi next time.

mengapa harus?

internet connection, why sometimes i can browse u?

qurantine notification la..

aiyaa..

and now my broadband gettin' naughty too, like you!

Google say, we're sorry, bla.. bla..

i hate that! it makes me hard to move!

Thursday, August 6, 2009

rasa - aku ;

pagi ini aku terlalu gembira.

awal pagi lagi sudah nampak wajahnya yang jadi igauan aku.

kali ini aku bukan lagi mengintai dari kejauhan.

tapi, memandang dalam kerinduan!

hehehe, gembira hidup ini.

this is not a fake smile, bitch!

Tuesday, August 4, 2009

intaian maut;

mengintai dari kejauhan.

ya, situasi telah berlaku sepertimana di dalam pantun ini:

tuai padi antara masak,
esok jangan layu-layuan,
intai kami antara nampak,
esok jangan rindu-rinduan.

hahahaha, tiap masa cik ini mengintai dari kejauhan, tapi tetap rindu jugak. ngeee~

Monday, August 3, 2009

suasana merapu;

cik ini telah mengalami kepenatan setelah dua minggu liang-liang roma cik ini mengeluarkan peluh hasil tindaak balas kimia di dalam badan cik setelah penat bersukan. minggu lepas dan minggu ini, cik ini telah melibatkan diri dalam 2 permainan. bola tampar dan bola jaring. pertempuran bola jaring pada peringkat akhir telah pun berakhir petang tadi. dan kemenangan memihak kepada PISMP-IPGM PRA SEKOLAH dengan jaringan 10-01 terhadap pasukan cik ini. kedua-dua pasukan memperlihatkan permainan yang sangat bertenaga dan keseronokan jelas nyata mewarnai permainan tadi.

walaupun kalah, cik ini amat berpuas hati dengan prestasi dan persembahan cik sendiri. setelah lama tidak mempamerkan persembahan dalam permainan bola jaring, kaki cik ini yang telah lama tidak beraksi ini kahirnya beraksi jua. secara keseluruhannya, karnival memang best! menang atau kalah, kita cerita nanti ya!

cik ini melaporkan dari bilik cik sendiri, selepas pukul 10pm.

sesuatu yang indah;



di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung.



ka mahu kau tahu..

choices;



strength, i need u.

dark;

stop and stare; it's the only thing you can do.
Goodbye night.

listen;

a beginning,

an end,

the start of something new,

an end to the lies,

they are out in the open,

just listen.

Saturday, August 1, 2009

pergi;

tolong

pergi

JAUH

dari

hati

aku !

hidup;

teruskanlah bernafas selagi oksigen dan karbon dioksida berterusan kitarannya,
teruskanlah berdenyut selagi degup jantung masih mampu mengepam darah,
teruskanlah berkelip selagi mata masih berkelip tanpa perlu kawalan,
teruskanlah berusaha selagi kudrat mampu mengubah semua ini.

-aku dan rasa yang pelbagai-

Wednesday, July 29, 2009

track;

come on baby,
back to your track.

you're lost.

promise to yourself.

again.

Tuesday, July 28, 2009

Celcom and DiGi;

thanx for connecting me and them!

Monday, July 27, 2009

sing;

someone sing MJ-'You are not alone' for me last night.

and it makes my tears fall smoothly, a few drops.

promise me, i'll never be alone again.

when will the promise begin?

Saturday, July 25, 2009

perasaan;

Entri pada kali ini menggunakan bahasaa kebangsaan. ya, bahasa perpaduan. pada saaat ini, saya sedang berada dalam satu keadaan yang tidak pasti dan tidak tenang. entri ini juga berbaur emosi. mungkinkah ini hanya permainan perasaan saya sendiri? ataau sememangnya ia sedang melanda ke atas jiwa saya? saya sedar bahawa perasaan ingin menyayangi dan disayangi adalah sesuatu yang normal di antara dua individu yang berlainan jantina. untuk memudahkan keadaan, kita bicarakan entri kali ini dalam skop CINTA di antara dua jantina yang berbeza. saya pasti anda amat biasa dengan hal seperti ini.

Berlaku sedikit kecelaruan ke atas jiwa saya pada saat ini. saya sendiri tidak pasti di mana kedudukan saya sebenarnya. adakah saya hanya merasa SELESA bersama dia, aataupun aadakaah saya JATUH HATI dengan dia? banyak persoalan yang bermain di hati dan jiwa saya. pengalaman lalu mengajar saya untuk terlalu berhati-hati dan bukannya terlalu memilih. kisah-kisah lalu membuatkan saya serik untuk mengungkapkan dan mengiyakan kehadiran CINTA dalam diri saya. saya pernah merasa bagaiman sakitnya apabila TIDAK DIPERCAYAI sedaangkan saya amat mempercayai dia. Dan saya sedar bagaimana hebanta rintangan apabila situasinya adalah perhubungan jarak jauh. Indah sememangnya indah, tapi hati tetap sakit apabila hal-hal yang tidak diingini berlaku.

terdetik di hati saya, untuk membiarkaan perasaan CINTA itu bersaraang di hati saya paada kala ini adalah sebaiknya ditidakkan. Perkenalan kami masih terlalu muda, dan masih terlalu awal untuk mengiyakannya. Saya perlukan masa untuk mempertimbangkannya. dan Tuhan, beri aku kekuatan hati daan perasaaan.

Thursday, July 23, 2009

is it good enough?



ni la my fav, Black Halls and Green Tea..



ini pula gambar time tangkap ikan di kolam kent. hehehe, sungguh berusaha!



aah, ni pula gambar wang kertas not 50 yang baru. aku pun tak tau rupanya dah kuar not 50 yg baru ni. hehe, model aku yang memegang duit ni adalah dirahsiakan. hehe..



ni plak aku snap sesuka hati mak bapak tiri nenek aku je..




yaaaaaaaaaa, i like this. gambar ni akun snapped sndr time ronda2 di Jakel.. ada la pulak pkerje sorang ni enterprem..





huhuhu, ni plk time sedey2 nunggu rum8 n pakwe die.. tapi knp harus wajah sedey2?

Monday, July 20, 2009

hari yang sangat berusaha;

ya, sangat memerlukan usaha dan mengakibatkan sedikit kepenatan pada diri. memandangkan hari ini saya puasa, so agak lemah berbanding hari-hari biasa. bangun jam 530am, kasi siap kerja ELP, entah apa la yang saya belasah dalam karangaan 250 words tu. tidak pasti lagi sama ada diterima atau di'reject' esok hari. lepas tu pg kelas pun agak awal, dan saya lah manusia pertama yang sampai di kelas pada hari ini. sapu-sapu kelas, duduk, pasang hook langsir, minta tolong guys pasangkan langsir tu, then time NL mr.H cam mau tumbang sda. ada sda rasa malas2 tme tu. pas tu dia mau juga buat ISL. Rajin benar KJ ini.. akhirnya berjaya menghabiskan sesi kuliah around 1230pm. lalala, going back to hostel. depan pintu bilik, rasa macam maw gastrik sda. cam mau pitam skit2 oun ada juga.

jam 2, ada assembly bersama jabatan lg. now, bilangan kami semakin bertambah cuz ada sda junior2 sains kami. yea! then td, terangkan a little bit about Science and Math Org to the juniors. yeay, sangat memenatkan. otw balik ke bilik, sda set awal2 apa yang bakal dilakukan. setelah menguatkan semangat, akhirnya mengambil keputusan untuk basuh kain yang agak banyak, dan berjaya. Tahniah! huhu, lepas tu zZz sekejap until 530pm. mandi and ready untuk berbuka puasa with my rum8! hehe, KFC!

balik dr KFC, kemas bilik lagi. cuz tomorrow pengarah maw buat lawatan to cek each room. hehe, sound scary.. dan telah berjaya mengemas bilik bersama rum8 sebelum menhadirkan diri ke Forum Perdana di Dewan Tun sebentar tadi. Forum agak best, menarik perhatian saya untuk mendengar. dan sangat berusaha juga apabila pintu terkunci, kunci di dalam bilik. hehehe, mengaplikasikan ilmu membuka pintu menggunakan bahan X selain kunci, akhirnya berjaya. situasi panik tidak berlaku.

dan saat ini, saya sedang menaip kejadian2 yang memerlukan saya berusaha pada hari ini. huhuhuhu, lepas ni perlu siapkan kerja, update fail2 yang telah di'highlight'kan. imbas kembali, hari ini adalah hari yang sangat berusaha!

Terima kasih!

Sunday, July 19, 2009

as the eyes can see;


snapped on late evening around 5pm, i thought.

the weather are not really good, the sky was covered with grey clouds.

it's so windy.. strong windy.

nisa' nite;

Sangat best! berpeluh-peluh eden! biarpun perjalanan majlis tidak se'smooth' biasa, pengisian tetap best. Ustazah vakap, wanita adalah kekuatan lelaki. ya, benar. istimewanya wanita, dan saya bangga dilahirkan sebagai wanita. (kepada spesies-spesies wanita jelmaan, anda adalah terkeluar dari keistimewaan ini. sila bangga kerana menjadi LELAKI!)

Part paling best adalah sesi karaoke. mau taw kenapa? sebab ni la first time saya menyanyi in front of crowd. rasa macam tiada apa-apa pun. sebab, belasah saja. lagu 'cinta di akhir garisan' oleh tomoko, chin, tati n redza. best, trep artis lagi. hehehe. next time perlu diadakan lagi, dan saya adalah tetamu tetap!



hehe, kami yang trep artis : moko n chin! huhuhu..

gloomy sunday;

hi blog!

what a pitiful sunday today.

i have nothing to do, alone and not in a good mood.

im having my lunch with kak Zita at Medan and shopped a few things at Milimewa.

i finished watching 'sinking of japan' from youtube until 3pm.

3/5 star. *sigh*

maybe it'll be a good day if i have McD SUNDAE, right?

melancholy;

i do like you.

before. but now, sorry.

im letting my soul to giving you a bye-bye wave.

promise.

Wednesday, July 15, 2009

junior;

the new ppismp july intake was registered here on 13th of July. there are 104 of them, all over malaysia. sarawakian, sabahan and fron Peninsular Malaysia. we are glad to have you all here, now. so that, as a part of 'Sidang Redaksi', we were given our own task to do for VERITAS Buletin. special for this MPPB, Sidang Redaksi are produced 'Liputan Harian MPPB July 2009'. i think this is a good effort to increase our achievment. so far, we all did a good job. i took the Kent Cergas slot everyday, i snapped the picture, and Chut write the report. we were happy to see when our report was published in the 'Liputan Harian MPPB' everyday. we started our job on 6am-7am and 430pm-530pm everyday. here are some of their pictures, with their great pose!


i lyke this pict soOo much. they look hepi/ actually, ni time dorang main 'belalang n belatuk' im not so sure siapa langgar siapa. tapi kejadian yang berlaku ialah diorang berlanggar n trus ketawa sampai terduduk2 macam dlm gambar ni. hehehe.. after i snapped, i senyum sendiri2. hee..


piss! best kan riadah petang-petang? rajin-rajin la turun padang lepas ni. jangan harapkan turun padang time orientasi ni jak..

Monday, July 13, 2009

mungkinkan;

fikiranku menerawang ke angkasa lepas melebihi kedudukan satelit-satelit NASA yang terapung dengan orbit masing2, bertempiaran. aku leka hanyut dibuai dek ke'sweet'an lagu AIMAN-CINTA TERAKHIR. fuhh, sedap gila siot! lebih sedap dari 'it's finger lickin' good' kamurang tu. betul, babe! dengan tidak semena2, aku pun seperti mendapat kekuatan dan semangat dari kelunakan suaran Aiman ni. sebenarnya, aku pun tidak pasti siapakah gerangan Aiman ini. yang aku pasti, aku pernah mendengar ke'sweet'an lagu ini dari laptop M-Life rumet ku.. hehehehe. first time dengar pun aku dah cam terpukau. kalau lah ada lelaki yang nyanyikan aku lagu ini, sumpah aku tepuk tangan tanpa henti.

mungkinkan terputus di tengah jalan,
mungkinkan terlerai tanpa ikatan,
usah ragu dengan takdir..

mungkin kita kan berbeza haluan,
berakhirnya cerita percintaan,
segalanya ketentuan Tuhan..


aik, kenapa ada gambar ni di sini? eleeee, promote diri sendiri rupanya.. mentang-mentang la dia shopping di Jakel..

Overall:
ya, aku percaya pada Qadak dan Qadar.

Thursday, July 9, 2009

away;

I'm taking a TEA-BREAK for a few days.
maybe no update for a time..
Perhaps..
Will write soon.
take care.

Monday, July 6, 2009

Just so long as the wind keep blowing;


yes, YOU! Make it constant variable.
in the end, it'll be responding veriables.
i'm your's. yup.

Sunday, July 5, 2009

forever love;


First and foremost. Play it, don't stop.

thanks for this crazy little things;

4th Sabah International Folklore Festival 2009
yup, satu usaha yang amat baik dan perlu diteruskan!
kekalkan warisan kebudayaan kita.

SM CONVENT, KK choir group. i really love the 'Sayang Kinabalu with their own style'. im proud to be SABAHAN!

Warisan ini semuanya milik kita..

jom makan dulu..

great festival. i love it!

Thursday, July 2, 2009

now or never;

shoul i tell u that i love u? or i shouldn't? there's too much risk if i did so. both.

Wednesday, July 1, 2009

glimpse;

Facing a lot of f***ing problem and situation are really bad to had. but, sometimes, its such a big oppurtunity for us. meaning that, we learn how to manage our emotion, decision and so on. and that is happening to me right now. actually, it happen since before my great semester break until now. i made a tough decision for it. and look like everything gonna be ALRIGHT. im explaining u, alright doesnt mean everything are 'OK' like before. my decision made it become more worst for that relation, but that is what i have to do. because once i did so, things look different. yeah, things look really different now! sometimes i felt quit dissapointed for what happen, but for the sake of my emotion, i have to. before, it doesn't matter for me if im hurt. the most important for me is the other person. after been thinking during my semester break, i did so. and we are presenting u the situation. Now. i think u feel the differences than before.

okep, i'dtelling u the things that i did so and it look different. by the way, this is the hardest situation in my life. i never expected to take this decision. hope to write soon, i've to take bath now because im going to attend a functio. Majlis Pengiktirafan KAGUM 2009. i hope it will be happening more than what i expect. write soon..

Sunday, June 28, 2009

Aku Tak Pernah..

1-merokok
sumpah! aku tak pernah merokok. niat untuk merokok memang pernah. time tu zaman jiwa remaja bergelodak. hahaha, ya la kan time tu jiwa remaja memberontak. semuanya mau dicuba. dan kali itu, aku berjaya menggunakan akal fikiranku yang waras untuk membuat keputusan. keputusan untuk tidak merokok. aku dulu bukan macam sekarang. dulu ke'boyish'anku sangat2 tegar. tapi sekarang, aku masih boyish. *kadang-kadang

2-bangun sendiri

hahaha, bab ni lucu sikit. kes ni berlaku time aku masih sekolah rendah. time tu aku tidur yang sangat mati. kalau kapal terbang terhempas depan rumah pun aku belum tentu terjaga. dan sangat berbeza pulak dengan kondisi sekarang. sejak aku start skolah menengah, senang betul aku terjaga. sebut saja nama aku, konfem bangun punya. lebih2 lagi kalau dengar bunyi tapak kaki bapa aku. secara automatiknya akan terus duduk walaupun belum buka mata. haha, banyak betul bukti2 kes ini. paling best, bapa aku selalu tanya kenapa di tilam aku ada sekurang-kurangnya 3 stand medal setiap pagi. ingin tahu mengapa? sebab mak aku baling stand medal tu supaya aku terjaga. tapi kalau dah sampai 3 stand medal, tidur mati tahap apakah itu?

3-main anak patung
yah, kan perkara ini biasa bagi kanak-kanak perempuan. main anak patung. i told u, aku tak pernah main binatang tersebut. seriously! kami (aku n siblings) ada pelbagai jenis permainan yang kami reka sendiri. ternyata kami kanak-kanak yang kreatif walaupun time tu aku tak minum dumex, enfagrow.. whatsoever! ingin tahu lebih lanjut? ask me personally. dan aku akan cerita dengan penuh perasaan.*tanpa henti

3-menyanyi depan orang ramai
this is the most thing yang tidak akan aku lakukan. aku sangat2 tidak boleh menyanyi. suara aku sangat teruk. mungkin tsunami akan melanda sekali lagi kalau aku menyanyi. tapi, kalau menyanyi dalam bilik air merupakan perkara biasa@wajib. kepada sesiapa yang pernah mendengar suara sumbang aku, buat2 tak dengar ja ya..

4-pakai lipgloss/lipstick

mahupun yang sama waktu dengannya. asalkan bertujuan untuk diletakkan/disapu di atas bibir memang haram tak pernah. dan ia berubah apabila aku Form4. normal lah kot, tapi mungkin agak lewat. time tu la aku baru mengenal lipgloss and semua-semua yang sama waktu dengannya. lagipun aku dolu2 kan agak 'boyish'. so aku tak ada benda2 macam tu.

5-pakai high heels
klu heels pun tak pernah pakai, inikan lagi high heels. aku first time memiliki dan memakai heels time aku kerja, around 18 years old. itu pun secara tiba2 tergerak hati untuk beli heels. hakhak, dengan alasan mencuba sesuatu yang baru. dan since aku study di maktab ni.. baru 1 heels yang aku ada (except heels kuliah). jenis apakah aku ni..

yang lain nanti aku cerita lagi ya..

and the story goes..

She's the one
A girl who fights for her dream
She is on her way
To say and to prove
Everything is OK

p/s: how hard is it to stay strong when nothing is right and everything is wrong

biar saja

suaraku
detak jantungku
pesonaku
emosiku
bawa saja masuk ke dalam duniamu
biar saja..

Friday, June 26, 2009

aku CHENTA dia..

i love this pict! my orange ATS DRY. kasut ni la yg tlh menyaluti kaki aku utk training KAGUM. Sweet orange color, baby!

Thursday, June 25, 2009

spread it!

let the splendour of the diamond, pearl and the ruby vanish like the magic shimmer of the eye of rainbow. only let this one teardrop, the Taj Mahal, glisten spotlessly bright on the cheek of time..

stand in the end of time;

am i good for everyone? and i really dont care whatever u said about me. doing this, doing that, this is me. im not pretending of who i am. i am presenting u my style. im not hating anyone, but if u hate me, that's your problem. im not pointing anyone here, im just wrote something as reminder to myself and to you. so, dont make me stand in the end of time to think what i suppose to do to u.

Saturday, June 20, 2009

rasain loh!

entri ini adalah kata2 tidak bertapis. yg terlintas di hati dan kepala hotak, itu la yang bulat2 aku taip. maaf andai bahasa terlalu indah untuk dinikmati.

apa kau rasa klu org yg dlu kamceng ngn kau, ignore kau? sedap kn? rasalah kau kali ini. aku rasa la apa yang ko buat ngn aku. tu pasal aku tukar header blog aku ni. 'aku juga manusia'. kau pikir aku anak patung? aku tau la aku comel dari kau. aku pun manusia la, ada perasaan!

gracias!

Thursday, June 18, 2009

snapped part 2





yeah, here are more picts..