terbaek!

Monday, August 31, 2009

grasp for a breath;

salam 1 Malaysia, salam Kemerdekaan.

Selamat Hari Merdeka ke 52, Malaysia!

mungkin kita selalu alpa akan hal ini.
5 inilah yang 'membina' kita hidup di sini, di tanah ini-Malaysia.

Kepercayaan Kepada Tuhan
Kesetiaan Kepada Raja dan Negara
Keluhuran Perlembagaan
Kedaulatan Undang-Undang
Kesopanan dan Kesusilaan

Daulat Tuanku!

Sunday, August 30, 2009

home sweet home;

gudbye home sweet home.

i'll leave u and all inside, tomorrow.

Do take care everybody.

i'll be back on *16 Sept 2009.

*Subject to change

Saturday, August 29, 2009

BEE;

i'm afraid of losing you, BEE.
please stay with me.

Friday, August 28, 2009

hari ini;

heh~
malam ini saya akan berbicara dengan bahasa melayu yang agak rusak~
ini adalah kerana saya telah dipengaruhi oleh encik norfarahain (merangkap adik saya, kawan saya, BFF saya, jiran saya dan geng saya) melalui blog beliau.
heh~(lagi sekali)
ada bunyi-bunyi seperti bahasa yang rusak ka?
heh~ (lagi sekali)
hari ini merupakan hari bermalas-malasan. saya bangun agak lewat pada pagi tadi selepas bangun sahur. tidak payah la saya kemukakan jam berapa saya bangun (memalukan).ya ya, agak malu untuk memberitahu.
lepas tu menjadi rajin dengan tiba-tiba. membuat asaimen MAB. kerajinan tersebut berakhir selepas berjaya menambah DUA muka surat sahaja! teruknya manusia ini. terus bernafas di tengahari sambil melayari internet. selepas penat surfing, lebih kurang jam dua lebih, akhirnya saya akur pada panggilan pulau. eh, salaaaah. panggilan katil. dan selepas bermanja-manja melalui sistem khidmat pesanan ringkas dengan BEE saya, saya terus berpindah ke alam mimpi.
tidur kali ini pun agak lewat bangunnya, jam 5 lebih baru la kembali ke alam nyata. dan BEE saya memahami saya. he let me sleep for a few hours. heh~~

after berbuka puasa with family, macam biasa la lepak-lepak dpn tv. ready to terawih.
baalim terawih trus lepak with siblings. kici, deedee, KJ, farah and me. bb is not home. dan saya merasa amaze apabila melihat ada sebuah gitar di atas katil adik saya.
saya tidak menyangka dia boleh bermain gitar! oh, sampai begitu sekali peningkatan yang berlaku selama ketiadaan saya di rumah.

akhirnya, saya kembali melayari internet seperti malam-malam sebelumnya. bapa saya sedang melayari youtube. heh~ (lagi..) beliau sedang melihat video-video entiti. adoy~ saya kurang berminat so saya keep surfing to FB and blogging.

dan titik akan menemui kita sebentar lagi. agak rusak ka bahasa saya malam ini. pada pendapat saya, tidaklah serusak bahasa dalam blog encik farah. tidak mengapa, saya akan menggiatkan usaha untuk berbahasa seperti beliau.

Wednesday, August 26, 2009

bila rasaku ini rasamu;

aku rindu kamu~

tapi kamu jauh dari aku.

jauh di mata, dekat di hati. kan?

Tuesday, August 25, 2009

asking;

what we have. shadows can't deny.

Monday, August 24, 2009

when the going gets tough, the tough gets going;

ampunkan aku.

Saturday, August 22, 2009

kita;

ya, aku terlalu kerdil untuk semua ini.

apakah aku masih ada peluang untuk merasakan nikmat cinta ini dari kamu?

aku jadi sayu bila memikirkan keadaan diri ini.

yang tiada pernah berani untuk mengucapkan rasa, malah seringkali yakin untuk

menidakkan rasa yang menyeksa jiwa, hati aku.

biar hati kita tentukan rasa, dan kita hanya perlu akur. ya, kita.

Friday, August 21, 2009

home;

miss me?

or i miss u?

i'll be there, tomorrow.

don't worry, i'll be fine here.

Wednesday, August 19, 2009

miss him;









Dearest KJ, Kak Ngah is missing u very-very much! Hug~

Tuesday, August 18, 2009

sedang merasa;

aku sedang merasa ketidakpuashatian terhadap satu individu. ya, aku tahu. aku ialah x-gf dia dan kau juga pada saat itu adalah girlfriend dia. im sorry for that sebab i dont know about your relation. i already told and explain to you clearly about my past relation with HIM. so kenapa sekarang kau seolah-olah put the blame on me? i dumb him la! so i will never take him back. and as what i'd explain to you, we dont have anny relation lagi la! so juz keep him safe with you. i'll never take him back from you! what i shit if i take him back.

so now, jangan pula mau kata seolah-olah aku mau take him from you. aku tak akan jadi gf dia la if i know yang dia dah ada kau. so please, don't give a shit to me!

Monday, August 17, 2009

LOST;

aku sedang mengalami suatu perasaan yang tidak dapat aku tafsirkan sejak sejam tadi.
i felt like 'LOST'.
Selalu sudah jadi macam ni, even time lecture.
terpaksa suruh tati tepuk-tepuk belakang aku.
sometimes aku rasa macam kaki bukan lagi berpijak pada lantai kelas.
rasa macam sedang terbang melayang.
i don't know why..
mau cakap ada boifren, tiada pun.
skandal, mungkin..
argh!

i did so;

Doing my SBE at SK Likas.
First day was good.
but mentally like not prepared enough.
tomorrow will be the 2nd day.
and i will be there at afternoon session.
Come on moon and sun, let's rise and fall quickly!
i miss u, home!
mum, dad, little KJ, BB, Kici, Daus, Ehsan, Aunty, Farah, and DeeDee!

Tuesday, August 11, 2009

perlu;

aku hanya perlu kau saat ini.

aku perlu TIDUR!

supaya aku tidak banyak merapu lagi di blog ini.

selamat malam, umat!

banyak vs ramai;

aku banyak post di kala ini kan?

dan kerjamu hanya baca, baca dan baca.

itu pun kalau ada yang baca dan ambil peduli.

entah, fikiran aku beraksi ligat saat ini.

banyak soal-soal hati dan perasaan yaang lalu lalang tanpa beri tanda di minda aku.

dan aku terus menekan papan-papan bernombor ini supaya semua itu terukir.

di mana? di sini lah tempatnya..

aku serabut, mataku hampir katup.

tapi cas-cas elektrik di setiap penghujung neuron-neuron ini masih aktif.

aku celaru, bingung, sehinggakan tidak mampu untuk menafsir secara total.

apa sudah jadi dengan aku?

tapi, siapa peduli?

rasa;

suatu saat ini, rasa ini akan berakhir.

baik atau buruk, terserah.

sebab aku tahu, who cares, right?

aku saja yang 'care' dengan semua ini.

makhluk-makhluk yang terlibat dengan sengaja atau tak tersengajakan tak akan pernah ambil peduli..

sebab ini hal hati dan perasaan aku.

jadi, sila ambil peduli apa yang TELAH, SEDANG, dan BAKAL berlaku kepada aku.

akhir nanti, kita bakal tahu, siapa menang dan siapa kalah.

aku mahu kemenangan itu!

Monday, August 10, 2009

wire-less

rasa macam mau sepak ja ni gelombang wireless ni..

damn fool!

hell;

give me OUT from here!

i hate to STUCK here, with you!

i don't need love, i just need scandal.

yes, SCANDAL!

bring me to that, *sshole!

Sunday, August 9, 2009

tea and phone;

i just finish blowing my deary W302 using Flo's hair dryer.

with a blink of eye, my deary was trying to swim inside my tea in a cup!

what the hell was happening?

and the bad thing is, after a day from the 'incident', i just dry it now!

isn't it too late?

that is why sometimes my phone screen suddenly appeared with a note 'incompletely charged'. what the hell, bitch?

Saturday, August 8, 2009

cry;

Crying is uniquely human. we cry with emotion. so perhaps emotional tears rid the body of stress hormones-which may explain why we feel better after e good cry. whether shed in distress or joy, tears must be primitive emotional response because they are very hard to fake.

let's cry~for a reason.

rasa~

suatu rasa yang rasanya baik aku ungkapkan seperti ini : mati~rasa.
kita sudah jauh berbeza. sangat. terlalu. amat.
haluan kita sudah tidak sama. kau atau aku. hidup kita terasing.
aku pernah kata 'rasa itu lah yang buat kita mati-rasa'
betul. aku telah mulai merasakan kematian rasa itu, sehingga saat ini.
pernah aku terdetik untuk menyesal, tapi apalah erti hidup untuk dikorbankan semata-mata untuk kau? yang tidak pernah terdetik kenapa terus seperti ini.
kau layak untuk mengerti, tapi kenapa kau tidak pernah mengerti?
kita bukan lagi sekadar 'main tarik tali' macam lagu elyana. tapi perahu kita sudah terlajak jauh. sangat jauh. sudah terlalu perit rasa yang aku tanggung untuk semua ini.
entah, aku kah yang bersalah kerana terlalu mudah untuk memaafkan. dan biarkan bayangku sendiri terseksa atas kelemahan aku? beri aku jawapan, jangan sampai bayang aku bergerak ke kiri sedangkan aku masih terpacak berdiri!

people;

there are kinds of people.
Those who make things happens,
those who watch what happens
and,
those who wonder what happens.

Friday, August 7, 2009

gambar;

ya.. setelah berjaya diedit..

terbitlah gambar-gambar bukti eksperimen petang tadi.

practical 1: Fuel

tapi, dengar-dengar tiada hasil juga.

tidak berjaya.

tapi tidak mengapa, next time kita cuba lagi.

hehehe, im ready to go to the field!

eksperimen;

cik ini sedang melaporkan secara langsung dari tempat kejadian, makmal kimia Kent. makmal ini baru hanis direnovate. so, ada best sket la condition makmak ni skg. all Science sweeties sedang menjadi pekerja petronas, right now, here. sebab we are doing practical 1:Fuel. bau adalah amat tidak menyenangkan. pahlawan-pahlawan perkasa kami seramai 7 orang akan meneruskan perjuangan kami at 1.30pm until 3.30pm.

tiada gambar yg dapat dijadikan bahan bukti pada saat ini. so, i will upload it on my facebook, maybe this night. Mr. Tan is observing us right now. and he just say 'we must have sense of responsiblities'. hehehehe..

and now, 12 ladies are left in this lab. Ms. V already left, she's going somewhere.. (ada urusan). yup, kamilah yang akan terus menghidu bau-bauan ini..

till then, akan melaporkan lagi next time.

mengapa harus?

internet connection, why sometimes i can browse u?

qurantine notification la..

aiyaa..

and now my broadband gettin' naughty too, like you!

Google say, we're sorry, bla.. bla..

i hate that! it makes me hard to move!

Thursday, August 6, 2009

rasa - aku ;

pagi ini aku terlalu gembira.

awal pagi lagi sudah nampak wajahnya yang jadi igauan aku.

kali ini aku bukan lagi mengintai dari kejauhan.

tapi, memandang dalam kerinduan!

hehehe, gembira hidup ini.

this is not a fake smile, bitch!

Tuesday, August 4, 2009

intaian maut;

mengintai dari kejauhan.

ya, situasi telah berlaku sepertimana di dalam pantun ini:

tuai padi antara masak,
esok jangan layu-layuan,
intai kami antara nampak,
esok jangan rindu-rinduan.

hahahaha, tiap masa cik ini mengintai dari kejauhan, tapi tetap rindu jugak. ngeee~

Monday, August 3, 2009

suasana merapu;

cik ini telah mengalami kepenatan setelah dua minggu liang-liang roma cik ini mengeluarkan peluh hasil tindaak balas kimia di dalam badan cik setelah penat bersukan. minggu lepas dan minggu ini, cik ini telah melibatkan diri dalam 2 permainan. bola tampar dan bola jaring. pertempuran bola jaring pada peringkat akhir telah pun berakhir petang tadi. dan kemenangan memihak kepada PISMP-IPGM PRA SEKOLAH dengan jaringan 10-01 terhadap pasukan cik ini. kedua-dua pasukan memperlihatkan permainan yang sangat bertenaga dan keseronokan jelas nyata mewarnai permainan tadi.

walaupun kalah, cik ini amat berpuas hati dengan prestasi dan persembahan cik sendiri. setelah lama tidak mempamerkan persembahan dalam permainan bola jaring, kaki cik ini yang telah lama tidak beraksi ini kahirnya beraksi jua. secara keseluruhannya, karnival memang best! menang atau kalah, kita cerita nanti ya!

cik ini melaporkan dari bilik cik sendiri, selepas pukul 10pm.

sesuatu yang indah;



di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung.



ka mahu kau tahu..

choices;



strength, i need u.

dark;

stop and stare; it's the only thing you can do.
Goodbye night.

listen;

a beginning,

an end,

the start of something new,

an end to the lies,

they are out in the open,

just listen.

Saturday, August 1, 2009

pergi;

tolong

pergi

JAUH

dari

hati

aku !

hidup;

teruskanlah bernafas selagi oksigen dan karbon dioksida berterusan kitarannya,
teruskanlah berdenyut selagi degup jantung masih mampu mengepam darah,
teruskanlah berkelip selagi mata masih berkelip tanpa perlu kawalan,
teruskanlah berusaha selagi kudrat mampu mengubah semua ini.

-aku dan rasa yang pelbagai-