terbaek!

Wednesday, June 29, 2011

# Detox 6 : Learn 4 new things


Shake up your brain cells and learn
4 new things today.

Your PIN number.
That rhyme about the length of days
in the month.
A new joke to tell.
Open a dictionary and learn a new word today.

Tuesday, June 28, 2011

# Detox 5 : Eat brain foods


Stimulate and nourish your mind
by eating food for thought.

Choline in vegetables and eggs - aids memory.

DMAE in fish especially anchovies and
sardines - improves memory and increase intelligence.

Inositol in grapefruit and cabbage -
nourishes brain cells.

Niacin in liver, kidney, fish, eggs, poultry,
avocado and peaches - creates a healthy
nervous system and better brain function.

Carbohydrates in pulses, rice, potatoes -
provides essential energy for our brains
and central nervous system.

Monday, June 27, 2011

# Detox 4 : Make with the Veggies


Eat at least 5 servings of fresh vegetables every day.

and make sure 3 of them are raw;
raw food is raw energy!

Sunday, June 26, 2011

# Detox 3 : Wake Up Call


Turn to shower to cold for 30 seconds
every morning.

A cold shower leaves you feeling warm,
invigorated and awake.

tak songsang tak mereng;

boleh la jadikan wallpaper anda. :)
cukup untuk seminggu, tiap tiap hari boleh tukar.
HAHAHA























dirompak dari SINI

Ahad tanpa stress;

enjoy!




Saturday, June 25, 2011

# Detox 2 : Junk the Caffeine

Reduce tea and coffee to one cup per day
for a whole month and then cut out
caffeine altogether.

See how your skin tone changes,
your sleep gets deeper and how you feel
more relaxed.

Friday, June 24, 2011

Overview:



blogger dashboard dah maju atau aku yang tak tahu?

klik untuk tumbesaran tanpa memerlukan enfagrow.



#Detox 1 : Water, Water, Water


Drink 3 pints or 1.5 litres of filtered or
bottled water every day.

It rehydrates, revitalises, cleans your skin,
flushes you out and invigorates.


The Little Book of Detox;


nah, ambil part ni sebagai motivasi.

"Rasanya menyesal sangat dulu buat main-main. So to all you kids yang masih tengah belajar, jangan pikir just nak pass, just nak dapat segulung ijazah, itu salah. A very wrong mindset, aim to score. Bila masuk kelas tu, dengarlah lecture betul-betul, serap segala ilmu yang diberi. Masuk dengan niat 'aku nak belajar sesuatu'. Even though korang rasa 'eleh, ni aku pon tau / alah balik leh carik kat internet' bla bla bla. Salah tu, that's what happened to me dengan subjek Mass Media tu, taking things for granted.

Walaupun rasa susah, rasa tak boleh, rasa nak give up, try your best. Tell your lecturer your problems. Insya'Allah they will help you out. And kalau boleh cariklah kawan yang sama-sama rajin, motivate each other. Both my buddies, Nasya and Marina pon, score jugak. Rasa happy gila, sebab kitorang satu geng, study sama-sama, buat assignment sama-sama, presentation sama-sama. Kami buat discussion, dan tolong each other mana yang mampu. Dan jangan kedekut ilmu."

from SUEANNAJOE blog.

hahaha apasal buka buka ayat terus terus copy paragraph orang? ah, ini bukan niat nak copy cari glamer tapi all above are true. kan? tak percaya? boleh ambil mangkuk, isi air sampai separuh and buat buat tengok dalam mangkuk macam P.Ramlee.

dah lama sangat tak post apa apa entri kat sini. tapi walau apa pun yang terjadi, aku tetap blogwalking everyday. serious, everyday. update dari list bloggers yang aku follow semua aku baca, so far aku dah follow hampir 197 blogs.

so now, aku ada satu misi baru. aku dah susah hati and kesian dengan blog yang terabai ni. aku dah dapat satu penyelesaian macamana untuk pastikan blog ni akan di'update' at least 3 entri dalam 7 hari (seminggu). nak taw apa dia? jommmmmm terjah.

pernah baca/nampak buku ni? THE LITTLE BOOK OF DETOX. detox bukan sebarang detox. ni bukan sesi detox macam tampal kat tapak kaki malam malam and bangun pagi tengok dah ada toksik keluar dari badan. hoho. meh nak cerita.





buku ni from Reader's Digest. Published on 1999, reprinted on 2005 by Judy Piatkus Books Ltd, London. even buku ni kecil tapi sangat banyak tips yang boleh membantu.

"Carry it with you always and when you feel 'toxed' - stressed, tired, lethargic, in need of cheering up, sluggish, in need of a boost, or fuzzy headed. - Simply open the book, pick a page, and do it!"

so, aku akan share dengan readers semua a page a day. kot kot boleh merubah hari anda kan? kalau nak cari entri ni, aku akan label under DETOX. finally, i hope effort aku ni boleh sedikit sebanyak membantu korang semua.

"give it a try - you have nothing to lose and everything to gain. you deserve it!"

Need i say more? tak sabar nak share :)

Friday, June 10, 2011

A reason to believe;

Tumblr_llwvygu6tn1qazj2jo1_500_large


Sunday, June 5, 2011

Thursday, June 2, 2011

dope of dopeness;

oh, it's early

Tumblr_lm4mb6sl3x1qbukryo1_500_large

and you give me this.

Tumblr_ll24zkshwm1qc44f0o1_500_large
and i said,
Tumblr_lfreov8hqe1qbkefco1_500_large
because

Tumblr_lm0mdhhcnt1qc8k2ao1_500_large



Tumblr_lm3edyut6n1qhi8c1o1_500_large


don't you?

One day, you're going to look back,and think,
"Damn, that girl really did love me..."