terbaek!

Saturday, July 31, 2010

mask punya cerita;

malam ni hujan lagi. tadi encik ayah datang bawa rambat@jala. ada pakej percuma pulak tu. heh, pakej percuma berupa kuih cakui dan tausa. terima kasih encik ayah! ;)nak taw apa pakej percuma? kuih tausa and kuih cakui la. encik ayah tak lama pun, just singgah untuk hantar bende alah tu je. sanggup kan encik ayah hantar kat aii? saya sayang ayah saya! bila dah ayah hilang bersama bunyi enjin fronteir beliau, tetiba aii rasa sangat sedih. rupanya aii rindu ayah aii. masuk bilik cik tati bawa kuih cakui, then duduk kat katil terus je tetiba nangis. adeh, soft-heartednya aii ni. huuu, SAYA SAYANG AYAH SAYA!

then, tak lama tu. cik tati dan rumetnya, cik zaza datang singgah bilik. time kat bilik tati tadi, aii sempat cerita pasal mask yang aii pakai kelmarin. sangat berkesan, you know! then tak lama tiga tiga kitorang pakai mask tu. tapi letak kat hidung je la. nak buka blackheads kat area hidung. semua dah rupa pelik sebab ada benda pelik kat hidung. tati kata macam bubuh minyak hitam kereta je. nasib baik je bau tak sama macam minyak hitam kereta tu. banyak pulak gelak, nasib baik la letak kat hidung je. boleh la nak gelak banyak banyak.



beli kat Cosway je, jumaat lalu. sampai je bilik lepas beli mask ni aii dengan yakinnya bubuh kat seluruh muka. konon nak test power ar. nak tengok hasil. aii giler sangat terseksa time nak buka mask yang dah kering tu. jakun sangat kan kat mask mask macam ni, tak pernah nak pakai. haha, loser lah kau moko. lepas tu, nak buka habis semua tu je ada la kot dalam 1o minit. sebab tak tahan dengan rasa sakit bila mask tu aii tanggalkan. habis semua roma roma join melekat kat mask tu. bab tu yang tak tahan nyah oi. giler punya sakit. tapi memang puas hati la bila dah buka, rasa cam muka suci murni jenama minyak masak seri murni lagaknya. puas hati la, i tell you. nak try? sila ke kedai COSWAY berhampiran anda.

tata,


jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama;

hmmm, tengah tunggu encik ayah datang hantar RAMBAT. jala la. kitorang kat sini panggil bende alah tu RAMBAT. hee. ah, heran la tu kenapa aii suh encik ayah datang hantar rambat kan? nanti nak guna time Projek Amali la. ex-situ and in-situ conservation punya projek. hee, tak sabar dah ni. . setelah banyak onak dan duri yang ditempuhi untuk memastikan projek ini dapat kelulusan pengarah, jumaat ni kitorang akan realisasikannya!



Friday, July 30, 2010

cerita malam ini;

hai readers! (*wah yakin, pakai plural.)

malam ni dah bertekad nak siapkan kerja and upload terus kat sistem. ni semua assignments untuk subjek TDPP. dah syok semangat buat kerja, tetiba ada pula pakcik google tulis camni :

'Oops! Google Chrome could not connect to ipkent.edu.my'

dengan automatiknya aku jadi down. ceh bebenar, tengah tengah aku semangat nak buat juga ni la tetiba server down. huh, nak refer pun tak boleh. so tak taw lagi hat mana tak siap lagi. kene tunggu esok la. after lecturer on balik server tu. geram sangat sampai aku post kat fb. nasib baik la lecturer kat JTP tu online. perasan juga dia yang server down. kalau tak, confirm la tak dapat upload kerja kerja ni.

la ni pulak, aku dok layan radio kita. tak pernah dengar lagi taw before ni. teringin sangat nak klik tadi. layan je la. rumet aku pun takdak, cik berdua tu pun tgh berweekend kat Miri. huuu, rasa agak tak best. tak ape la, esok-esok diorang balik bawakan aku burung kenyalang. hahaha.

errm, cam dah lama aku tak post entri pasal cerita aku kan? siapa siapa yang follow up ngan aku mesti perasan punya. heh, kadang kadang nak cerita, tapi malas sangat nak olah ayat. hehe.

okeyla, memandangkan server dah down, semangat aku pun dah tak se'up' tadi so aku dah tak sambung buat kerja la. ni nak sambung tengok muvee korea la pulak. bai~~




Thursday, July 29, 2010

let it go;

Tumblr_l63jrhfrlu1qaobbko1_500_large


chi hua hua;
4837414668_cb09bcf3eb_z_large


stop that craps.

inspired;

115 | Flickr - Photo Sharing!



right?

Tuesday, July 27, 2010

uhh!

Tumblr_l66vq2ijrh1qbe6fjo1_500_large


prove it, then.

forget then forgot;

4832920708_8a09753542_z_large


remember?


Monday, July 26, 2010

now it's my turn;

You made your choice, and it wasn't me. So if one day you try to come back and the choice is mine, it won't be you. Karma hurts, baby.



regards,

eeeeeeee, geli la nyah;

eh nyah, aku tak hingin la dengan boifren kau tu. kau jaga la boifren kau tu supaya dia boleh membesar dengan baik eh. harap-harap nanti dia boleh jadi matang then buat keputusan yang baik untuk kau dan dia. jangan la lagi dia ulang kes yang sama macam mana hal hal dulu tu.

ok. faham?

Sunday, July 25, 2010

apa title eh?

hello hello hello . ;)

saya dah bangun ni. hee ;) awal tak? eceh. bangun trus je pergi sidai kain. harap-harap la baju bajan sempat kering before aii pergi KK. malam ni nak pergi Folkdance Festival kat Sabah Cultural Centre, Penampang. last year ada pergi juga, memang best. sebab dapat saksikan culture dari negara negara luar.

errrr, encik blog, u tak merajuk kat aii kan? sori la, beberapa hari ni tak ada update langsung. tak ada perasaan langsung nak update. tak ada cerita best sangat kot. eh ada ada. tapi malas la nak ingat, buat menyampah je. that dude try to show how clever he was, but his action actually show how stupid he was.. XD

HAHA, minggu ni tak ada yang happening langsung kot. dats why la agak sepi blog ni. naseb baek tak besawang kan? hee ;) aii sayang u encik blog. ah, rabu lepas kan, Unit Beruniform aii, BSMM handle Kempen Derma Darah. aii jadi AJK Dokumentasi, kerjanya snap sana sini la lepas tu buat laporan. rasa gembira dapat snap snap sebab aii boleh belajar snap snap. aii bukannya pandai sangat, still leraning. so hari tu banyak betul yang jadi mangsa ujikaji. hasilnya, aii sungguh puas hati!











Friday, July 23, 2010

ur real name??sa lupa..hak2

what for?

ask me for more!

does it make sense?

Tumblr_l5q5g5rujc1qcrpwzo1_500_large


trust me;

Tuesday, July 20, 2010

atmosphere;

life isn't about what happens to you,
it's about how you handle what happens.

because i learn from mistakes.

Monday, July 19, 2010

ha ha ha;

orang tu kata macam ni.

semua orang buat salah. tu la pasal kenapa ada pemadam kat atas pensil.

*haha, aii faham maksud orang tu. dia nak cover silap dia dulu la tu. booooooo~*

p/s:orang tu cakap versi English, aii translete. aii pun faham english lah ngok.

bai bai,

Sunday, July 18, 2010

Pesta Bola Merdeka 2010

dua hari program ni berlangsung. tapi yesterday aii tak sempat nak tengok. sebab aii ada tugas kat surau. kat surau pulak ada Tamrin Nuqaba. aii AJK Dokumentasi. seharian kat surau, petang baru balik. rasa best kat surau ;)

then hari ni, aii full day kat tepi padang. bertugas as a BSMM lah untuk program Pesta Bola Merdeka ni. program ni junior PPISMP PJ Sem 3 yang handle. i had so much fun with them. encik kekasih saya glamer sangat pagi tadi. semua orang nak kat dia. ;)

sampai la screen protector encik kekasih tertanggal. tak tahu lah gerangan mana yang bertanggungjawab atas kecelakaan ini. hehe, so kene la beli screen protector baru untuk encik kekasih saya tu. sayang encik kekasih! (balqis sangat faham siapa encik kekasih yang saya maksudkan ni. hik hik hik.)

banyak gambar untuk program ni, sebab jurugambar berganti-ganti. semua orang lah nak dating dengan encik kekasih saya tu. hee ;) tapi tak apa la, aii ok jek. gambar-gambar kat bawah ni bukan semuanya aii yang snap. aii edit and attach je kat entri ni. *saya budak baru belajar*

mr charming, auw!~



mereka yang saya sayang. ;)



heh, ini Muaz yang snap.


ni sape snap eh? tak sure, but thanx.


sayang semua;

Friday, July 16, 2010

9.03PM

when my time comes,
forget the wrong that I've done.
help me leave behind some reasons to be missed.
and please don't resent me.
and when you're feeling empty,
keep me in your memory,
leave out all the rest.


alolo kuci kuci;


anda dibenarkan untuk menyebut tajuk entri ini dalam nada anda sendiri.

meh sini, tengok yang ni.

*

*

*

*

*

*

*


Tumblr_l38w0na7wv1qa6bx2o1_400_large

budak ni, budak ni!
alolo, cumelnyerr!~~
nak baby jugak! o.O'

wednesday;

on wednesday visitors banyak lah.
apa entri best eh on that day?

Wednesday, July 14, 2010

do you?

stalker? keep moving on. ;)

the duchess;

someday someone might come into your life and love you. if your someday was yesterday, learn. if your someday is tomorrow, hope. if your someday is today, cherish.

Sunday, July 11, 2010

cik awek dan encik kekasih;

semalam ialah hari berseronok bersama encik kekasih saya. eh eh, encik kekasih? ops, aii salah taip lah. hehe, ke sana sini berseronok dengan sayang saya, cik Mimie Norhidayatie. muah muah pipi u!


gerak dari maktab jam 10, then sampai kat CP trus meluru tanpa belok-belok ke McD. tak breakfast lagi nyah oi. so breakfast la dulu. wah, breakfast kat McD, stail tak? hehe. setinggi-tinggi penghargaan kepada encik kekasih, ops.. terima kasih kepada bf Cik Mimie yang sudi jadi driver kami ke KK. bf Cik Mimie nak hantar and jemput kitorang berdua. baek kan beliau? =)

starting point kat CP. naik, turun balik. lepas tu pergi Sinsuron. jalan lagi, pergi kat KK Plaza. haha, baru kat sini dah rasa penat. lepas tu, singgah kat Saloon, duk rehat-rehat pejam mata sambil akak saloon siapkan kerja dia kat bulu mata. hehe. seronok, dapat rehat. then keluar dari KK Plaza, pergi kat Segama pulak. Cik Mimie nak cari kain untuk baju raya. so teman la dia, tolong carikan kaler and pattern yang hot-hot macam kami. hehe ;)

plastik-plastik kat tangan dah ada 2-3, then singgah lepak lagi kat Pasar Malam sebelah ngn Pasar Besar KK. hehe, tepi laut seronok! then duduk lepak pula ngn foreigner dari Korea. ada la kot maybe dalam 30minit, makan ABC sama-sama. naseb baek BI pas, so boleh la borak-borak dengan diorang. ecece, shakap henglesh yaww!

perjalanan diteruskan kembali ke starting point. sama jugak, terus meluru ke McD untuk kali kedua. naseb baek kali ni menu berbeza. hehe, kat sini duduk tunggu bf Cik Mimie datang jemput.

yang ni pulak last point, singgah jap kat pasar malam dekat ngn Maybank kat Asia City. borong perfume kat situ. haha, suka! suka! masing-masing pun dah penat. bf Cik Mimie pun dah penat, sebab dia pun pergi urus kereta Supernatural dia. Kereta dia aii panggil kereta Supernatural, best!

then sampai kat maktab dalam jam 9 gitu. sampai bilik terus je kemas-kemas. online, cek updates blogs, fb then mandi. hehe. sangat penat, tapi best!

sampai lupa yang isnin nanti ada test. tak baca lagi neh! adoy adoy.

satu jiwa tiada erti;

Sebuah melodi dan hanyalah satu ungkapan
Kata-kata lontaran sekadar ukiran hiasan
Takkan berbunyi bila bertepuk sebelah tangan
Setinggi mana tak guna nak dikecapi
Tiada dua satu jiwa tiada erti
Tiada lagi rekaan khayalan mimpi ngeri menyelubungi
Hanya meniti hari meneliti hati

Slot Akasia-The Fabulous Cat

simile;

kalau kita ingat Tuhan, Tuhan pun ingat kat kita.

sebab what you give, you get back. =)

jangan pulak dah ditimpa kesusahan baru nak ingat tuhan.

ni bila sedih cinta tak berbalas baru nak ingat Tuhan.

marilah kita sama-sama saling mengingatkan. ;)


Saturday, July 10, 2010

been there, done that;

walau bukan selamanya, doaku tetap padamu.


Friday, July 9, 2010

ini entri terbaek punya;

hah, ni korang view blog ni TERview ke sengaja nak view?

kepada yang TERview tu, esok-esok TERview lah lagi eh. boleh baca banyak-banyak lagi lepas ni. jangan la segan-segan nak follow saya pulak.

muah muah bai!

Thursday, July 8, 2010

prove it to me;

saya mahu tengok setakat mana misi dia berjaya.

ada pula sesi memperkenalkan diri, untuk mencuri kembali hati si dia mungkin. lol

apa-apa lah.

dah dah, pecah perut bila fikir step dia untuk mengembalikan kepercayaan tersebut. kahkahkah.

memang tidak cukup matang untuk buat keputusan dalam hidup dia.


Wednesday, July 7, 2010

stop that craps;

HAHA, saya rasa lawak. mesti dia dah berjaya melakukan misi dia kan? agaknya dia dah dapat balik apa yang dia rasa patut jadi milik dia.

ala, tapi saya tak kisah la. sebab misi saya lagi awal dah tercapai dari dia. saya dah cukup puas hati. kali ini terserah, Allah Maha Adil.

because i learn from mistakes.

Tuesday, July 6, 2010

SBE lagi;

SBE on 30 August 2010 - 03 Sept 2010.
haha, again.
lepas tu cuti raya. yeah yeah!

muah muah;

Monday, July 5, 2010

perasaan ini mestikah dipaksa-paksakan?

conteng lagi, hehe. sebenarnya dah mengantuk tapi encik laptop saya ni masih nak manje-manje. tengah defrag. kena la tunggu jugak sampai siap. fuhhh. hmm, hari ni totally sangat boring. sumpah saya tak tipu.

dah malam-malam macam ni, tambah lagi bila tak ada kerja. so tak ada jugak yang nak difikirkan. tiba-tiba teringat lagi kat encik itu. hmmm, apa la kau ni nyah, asyik-asyik teringat kat dia. baru sekejap tadi saya delete mesej-mesej dia dan awek dia. saya dah tak nak simpan lagi, malas dah nak nampak and baca explanations dia yang kononnya tak berniat nak buat macam tu. apa-apa kau lah boi. kita dah pesongkan arah masing-masing. so pandai-pandai la bawak diri.

semester baru ni memang kehidupan baru. tak ada lagi wish-wish morning and nyte, tak ada lagi mesej yang bagitahu dah habis kuliah, nak pergi padang, dah kenyang, muah muah nak tidur. haha, dah habis dah episod tu.

bai bai la untuk semua tu. semoga dia bahagia dengan gadis pujaan dia. esok nak bangun macam hari-hari biasa tanpa dia. tanpa dia, ok. dia tak ada pun saya tetap boleh hidup lah, saya tak lemah. cuma mula-mula dulu je yang saya rasa lemah sangat. tapi sekarang saya dah kuat. ;)

saya dah delete dia dari hidup saya. tapi macam mana nak delete memori-memori tu eh? harap-harap esok pagi saya bangun then tak ingat apa-apa pun pasal dia. macam tak pernah kenal, lagi baik kot.

kalau u [encik] terbaca post ni or the other post, sila sedar tentang keadaan saya. saya tak lah lemah sangat. sebab saya dah akan jadi kuat and janji tak nangis lagi kan? terima kasih sebab dulu kita pernah sayang-sayang. hee ;)

eee, lambat gila la nak defrag!

Sunday, July 4, 2010

ribbons;

Amour

i'm the average girl who laugh with her friends and sometimes have self-image issues.

but i do have heart and feelings.

pay attention.


i don't want to be like this;

Tumblr_l519836riw1qaqxcdo1_250_large


saya memang stalker;

oh please, saya sangat rasa bosan. sejak buka mata pagi tadi sampai sekarang, still online fb je. Skype la, YM la. tetap boring jugak. haha, beginning of the semester memang macam ni kan? lepas tu, dua tiga bulan nanti mula la bizi sana sini. huh huh *mengeluh*. sebab memang macam tu rutin jadi student maktab.

movie ada banyak. boleh je nak tengok bila-bila. tapi mood tak sampai lagi. aha, benci la kalau tak ada kerja ni, tak sengaja teringat pulak kat encik itu. time-time macam ni dia still kat kedai lagi, dinner dengan member-member dia. dekat-dekat jam 10 nanti balik la kat maktab dia. lepas tu mesej-mesej sampai la saya terlelap. huh, tapi itu dulu. hak tuih, benci la tiba-tiba teringat.

ni mata saya pula dah tak boleh nak tanggalkan spekmata. kalau tak pakai, mata rasa pedih, berair. adoy adoy. so lepas ni memang kena bawa spekmata la pergi mana-mana. leceh, leceh!

haha, entah nak buat apa je kat bilik sekarang ni. sangat tak ada idea. tadi dah jalan-jalan menziarah bilik orang. tapi sama juga, bosan. huuuu memanjang..

aah, esok malam saya ada job. nak ambik gambar utk penghuni asrama. maybe satu penghormatan untuk saya. saya bukannya pandai sangat, still learning. sila tunjuk ajar.

when i check the number of people yang view blog saya ni, rasa macam ada anonymous yang view. kadang-kadang baru dua tiga jam tinggalkan blog, bila cek no. of viewers, sampai 10-20 bertambah. if u read this, thank you for reading this pity blog. ;)

dah tak ada idea nak tulis apa lagi. till then, nanti-nanti conteng lagi. bai!

i'm happy to be the stalker.